Hur Amazon planerar att ta itu med PS5- och Xbox-seriens skalpering

Xbox Series X PS5 PlayStation 5 © © Shutterstock

Amazon har äntligen hittat en lösning för att bekämpa skalpande robotar, som hindrar vanliga köpare från att beställa sina PS5 eller deras Xbox-serie på e-handelssidan.

Sedan lanseringen av PlayStation 5 och Xbox Series-konsolerna är det ofta väldigt svårt för de som skulle kunna kallas “riktiga köpare/spelare” att lägga vantarna på en av maskinerna som säljs. Och av goda skäl, på Amazon, lägger skalpande robotar systematiskt eller nästan systematiskt tag i konsoler, så fort de dyker upp på marknaden. Den amerikanska nätförsäljningsjätten verkar ha hittat lösningen för att kringgå det taggiga problemet.

En inbjudningsknapp för att slåss mot köparrobotar

Skalpering har varit ett av de senaste årens gissel inom e-handelsvärlden. Principen: bakom robotar (eller köpa bots), dölj programvara som automatiserar onlineköp. De kan mycket snabbt köpa stora mängder produkter som ofta är väldigt eftertraktade, men som råkar vara i begränsad upplaga. PS5 och Xbox Series är tyvärr inget undantag från regeln.

När det gäller goda nyheter, kan du föreställa dig att Amazon nyligen har arbetat med ett innovativt system som verkligen inte är något exceptionellt tekniskt sett, men som helt enkelt låter dig kringgå robotar och undergräva skalperingen? Hur ?

Amazon PS5 inbjudningsknapp © Clubic

I veckan satte Amazon in en knapp på sin amerikanska e-handelssajt Begär inbjudan (Begär en inbjudan), vilket är ett beställningsalternativ som gör att köparen kan säkra sitt köp, medan Amazon kan verifiera att han inte är en bot, i synnerhet genom att kontrollera köphistoriken för den senare och datumet då hans konto skapades.

Ett medel som snabbt skulle kunna utvidgas till andra produkter

Att använda inbjudningsknappen, som för övrigt ersätter knappen som låter dig köpa produkten direkt, kostar kunden absolut ingenting, och det är inte ens nödvändigt att vara Amazon Prime-medlem. Om Amazon anser att ditt konto är legitimt kommer du att få ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du slutför köpet, ett förfarande som du måste slutföra inom 72 timmar efter att du mottagit e-postmeddelandet.

Observera att knappen för tillfället endast är tillgänglig på Amazons amerikanska domän och endast för PlayStation 5. Det erbjuds fortfarande, vad vi har sett, när du väljer Frankrike som leveransland.

Detta inbjudningsalternativ förväntas vara aktiverat under de kommande dagarna för Xbox Series X, säger TechCrunch. Amazon bör också utvidga det, så småningom, till andra länder men också till andra produkter som är i hög efterfrågan på begränsade lager.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button