Hur aktiverar och inaktiverar jag aviseringar på YouTube?

Logotyp för YouTube Tutorials

Aviseringar är ett mycket användbart verktyg för att inte missa några nyheter från dina favorit Youtubers. Plattformen Youtube
kan skicka dessa små meddelanden till din smartphone, till din brevlåda eller direkt till en särskild sektion. För att göra detta måste du konfigurera aviseringarna korrekt. Var dock försiktig: om kanalen är avsedd för barn kommer aviseringar alltid att vara inaktiverade.

När du prenumererar på en YouTube-kanal kan du regelbundet få information om nyheterna som sänds där via aviseringar. Du kan också se de senaste videorna som lagts upp i avsnittet “Prenumerationer”. Det är naturligtvis möjligt att konfigurera sändningen av dessa meddelanden. Denna handledning förklarar hur man gör.

Aktivera eller inaktivera aviseringar på YouTube

För att aktivera aviseringar på en kanal följer du bara dessa steg:

1. Logga in på YouTube-plattformen.

2. Gå till startsidan för en av dina favoritkanaler genom att skriva in dess namn i sökfältet.

3. Under bannern till höger kan du se en klockikon. Klicka på den för att få upp en rullgardinsmeny. Det finns flera val här: “Alla”, “Anpassade” och “Inga”.

YT-meddelande 1 © © Google / Youtube

4. Välj det alternativ som passar dig bäst.

När du väljer alternativet “Anpassade aviseringar” kommer du nämligen inte att få alla meddelanden från en kanal, utan bara ett urval. För att veta vilka meddelanden som ska skickas till dig är plattformen baserad på din historik och din konsultationsfrekvens.

Om du verkligen vill bli informerad om allt, bör du välja alternativet “Alla”. Du får alltså alla meddelanden relaterade till nyheterna från dina favoritinnehållsskapare.

Naturligtvis är det möjligt att när som helst ändra dessa parametrar: om du är trött på meddelanden hindrar ingenting dig från att helt radera dem genom att välja alternativet “Ingen”.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur ställer du in ditt YouTube-konto på rätt sätt?

Relaterade Artiklar

Back to top button