Hur aktiverar jag tvåfaktorsinloggning på YouTube?

Logotyp för YouTube Tutorials

Youtube
är en mycket populär plattform och det är inte ovanligt att vissa framstående konton hackas. För att undvika denna typ av besvär har tjänsten satt upp en dubbel autentisering. Fortfarande valfritt för de flesta användare har det blivit obligatoriskt för medlemmar i YouTubes partnerprogram sedan 1 november 2021
.

Alla kreatörer som genererar inkomster via sin YouTube-kanal måste använda tvåfaktorsautentisering på den här plattformen. Denna process låter dig ansluta i två steg. Ange först ditt användarnamn och lösenord. Sedan, i ett andra steg, ber tjänsten om en identitetsbekräftelse. Detta kan innebära att du skickar en uppmaning från Google, men andra metoder är också möjliga: säkerhetsnyckel, valideringskod skickad via SMS eller samtal, användning av en reservkod… Du är en del av YouTube-programmets partner och genererar intäkter via den här plattformen? Så här ställer du in tvåfaktorsautentisering för ditt konto.

Ställ in dubbel autentisering på ditt YouTube-konto

För att ha en profil på YouTube måste du först ha ett Google-konto. Det är det senare som måste säkras för att dra nytta av dubbel autentisering på videovärdtjänsten. För det :

1. Logga in på ditt Google-konto.

2. Klicka på “Säkerhet” i den vänstra kolumnen.

Google MyAccount © © Google

3. I avsnittet “Logga in på Google”, klicka på “Tvåstegsverifiering”.

YT Dbl Auth 1 © © Google

På nästa sida, på “Kom igång”.

YT Dbl Auth 2 © © Google

Google kommer att be dig autentisera. Ange ditt användarnamn och lösenord och tryck sedan på “Nästa”.

YT Dbl Auth 4 © © Google

4. Google ber om ditt telefonnummer. Ange den och välj sedan läget för att skicka din kod (via SMS eller telefonsamtal) och klicka på “Nästa”.

YT Dbl Auth 5 © © Google

5. Google skickar en testkod till dig. Ange det i fältet och klicka sedan på “Nästa”. Välj sedan ett alternativ för säkerhetskopiering från de som erbjuds och klicka på knappen “Skicka”.

YT Dbl Auth 6 © © Google

6. Allt du behöver göra är att klicka på “Aktivera” för att ställa in dubbel autentisering.

YT Dbl Auth 7 © © Google

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur hanterar och säkrar du ditt YouTube-konto?

Relaterade Artiklar

Back to top button