Hur aktiverar jag GPU-schemaläggning på Windows 11?

Windows 11 clubic © clubic.com

Ett litet mjukvarualternativ som låter dig få (lite) i flytande och latens in de mest krävande tv-spelen.

GPU Scheduling är en relativt ny teknik som de två grafikkortsjättarna – AMD och NVIDIA – bara har erbjudit i några månader. Då handlade det självklart om Windows 10, men när Windows 11 lanseras är det värt att se hur saken kan aktiveras även där.

LADDA NED WINDOWS 11

Följ ledaren…

Naturligtvis bör du först och främst ha uppdaterat dina grafikdrivrutiner, även om det inte nödvändigtvis är nödvändigt att uppdatera varje ny version av den senare.

Sedan föreslår vi att du följer den mycket välgjorda steg-för-steg-guiden från våra kollegor från Hur man nördar från vilka vi lånar de olika fångsterna som prickar denna presentation.

GPU-schemaläggning Windows 11 © How-To Geek

Det handlar alltså om att öppna Windows-inställningarna, till exempel via kortkommandot “Windows + i”. Där hittar vi rubriken “System” eller ” Systemet på engelska och inuti avsnittet “Visa” (” Visa “).

GPU-schemaläggning Windows 11 © How-To Geek

Nästa steg är att hitta “Charts”-alternativen (” grafik ”) i avsnittet ”Associerade parametrar” (“ Relaterade inställningar “).

GPU-schemaläggning Windows 11 © How-To Geek

Vi närmar oss målet. Klicka sedan på “Ändra standardinställningar för grafik” (” Ändra standardinställningar för grafik ”) för att komma åt alternativet vi letar efter.

GPU-schemaläggning Windows 11 © How-To Geek

Där aktiverar eller inaktiverar ett enkelt reglage “Hardware Accelerated GPU Scheduling” (” Hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning “). När detta är gjort berättar Windows att det är nödvändigt att starta om systemet för att ändringen ska beaktas.

Och nu, voila! Om du, som Microsoft påpekar, upplever prestandaträffar från denna förändring med Windows 11, är det naturligtvis en bra idé att rulla tillbaka genom att inaktivera alternativet.

Källa: Hur man nördar

Relaterade Artiklar

Back to top button