Hur aktiverar jag batterisparläge i Windows 11?

Windows bärbar laptop batteri

För att förlänga batteritiden på din bärbara dator i Windows 11 har du möjlighet att aktivera batterisparläget. I ekonomiläge kan du alltså få några timmars extra användning. En viktig funktion när du inte har ett eluttag i närheten.

Förläng din dators batteritid i Windows 11

Beroende på din bärbara dators märke och modell, skiljer sig storleken och batteritiden för dess batteri. Men även med en av de bästa bärbara Windows-datorerna, och även om det är den mest hållbara modellen i världen, kommer det definitivt att finnas en tid att koppla in strömförsörjningen för att ladda batteriet och öka dess livslängd. Annars stängs uppenbarligen din Windows-dator av.

Innan du kommer dit kan du vidta åtgärder för att öka batteritiden på din bärbara dator. För att göra detta, aktivera helt enkelt ” batterisparare i systeminställningarna i Windows 11. Den senare tar hand om att sätta din bärbara dator i ekonomiläge genom att tillfälligt inaktivera några av de mest strömkrävande elementen.

Detta är i synnerhet alla automatiska synkroniseringar som de av Windows-miniatyrer, meddelanden eller till och med kalendern. Men också Bluetooth-anslutningen eller justering av vissa visningsparametrar. Oväsentliga appar som du inte använder är också inaktiverade.

Slutligen, genom att ackumulera små justeringar av funktionerna och verktygen som fungerar i bakgrunden, kan din bärbara dator få några dyrbara timmars batteritid. Låt oss se hur du aktiverar batterisparläge på Windows 11.

Aktivera batterisparläge på Windows 11

För att aktivera batterisparläget för din bärbara dator under Windows 11 måste du gå till ” Batteri och ström tillgänglig via skärmen Systeminställningar.

För att komma till detta fönster, klicka på ikonen Att starta upp sen på inställningar. I menyn Systemetdra ned undermenyn Batteri och ström.

Windows 11 batterisparare © Christelle Perret för Clubic

Tre parametrar är tillgängliga. Genom det andra alternativet som visas kan du aktivera spararen automatiskt när batteriet på din bärbara dator under Windows 11 faller under en viss nivå; en procentandel som du är fri att definiera med den nedrullningsbara listan till ditt förfogande.

Dessutom låter det sista alternativet dig helt enkelt aktivera dämpning av din bärbara dators skärmljusstyrka när du använder batterisparläge; en särskilt effektiv funktion eftersom skärmen på din Windows-dator är mycket energikrävande.

Windows 11 batterisparare © © Christelle Perret för Clubic

Slutligen, det första alternativet som visas i denna bilaga i batteri- och strömförsörjningsinställningarna ger dig möjligheten att omedelbart aktivera batterispararen. Så klicka bara på knappen ” Aktivera nu för att sätta din Windows-dator i energisparläge.

Det bör noteras att det uppenbarligen finns ett mycket snabbare sätt att omedelbart aktivera batterisparläget i Windows 11. För att göra detta, klicka på ikonen Batteri i meddelandefältet längst ner till höger på skärmen och välj sedan snabbinställningen batterisparare.

Windows 11 batterisparare © © Christelle Perret för Clubic

Relaterade Artiklar

Back to top button