Hur aktiverar eller inaktiverar jag min plats på Facebook? – Väldigt lätt

Sen får vi se hur man aktiverar eller inaktiverar min plats på facebook på ett mycket enkelt och snabbt sätt.

Sekretess blir allt viktigare för användare av sociala medier Facebook och Instagram . När det gäller Facebook har det flera alternativ som vi kan konfigurera för att förbättra integritetsnivån.

Uppgifterna som visas i vår profil och de som inte gör det figur inte. Och en av dem är läget. Facebook har en platstjänst för att förbättra din upplevelse på det sociala nätverket. Detta verkar vara en bra sak, eftersom vi kommer att kunna visa innehåll och annonser som delvis är relaterade till de platser vi vanligtvis besöker.

Men många människor gillar inte tanken på att ett socialt nätverk sparade alla platser de var. Det är därför alternativet Facebook plats kan vara snabbt Inaktiverad genom inställningsalternativen.

Det är ganska enkelt att göra, vi kommer att se i detalj processen du måste följa för att aktivera eller inaktivera Facebook-plats på så fort som möjligt.

Hur man aktiverar eller inaktiverar plats på Android

Vad vi måste göra om vi vill aktivera eller inaktivera plats på en Android-enhet är:

  • Vi öppnar först facebook app .
  • Nu trycker vi på de tre horisontella linjerna som finns i den övre högra delen av skärmen.
  • Då måste vi gå till alternativet » Inställningar och integritet “.
  • Då måste vi välja alternativet » inställningar “.
  • Här måste vi leta efter alternativet” Plats “.
  • Vi har två alternativ” Tillgång till plats ” och ” Platshistorik “.
  • För att aktivera eller avaktivera min plats på Facebook klickar vi på » Gå till plats “.
  • Klicka nu på » Platstjänster “. När du trycker här kommer vi till Android-menyn där vi kan se alla alternativ relaterade till applikationen.
  • Klicka på ” Applikationsbehörigheter “.

Om du tittar här har du alla behörigheter på och av. Platsen ett är längst ner på skärmen. Tryck på ikonen till höger för att inaktivera alternativet, det ska vara nedtonat.

På så sätt har vi redan plats inaktiverat. Om du vill slå på den, gör bara samma sak som att se till att strömbrytaren är grön.

Hur man aktiverar eller inaktiverar plats på iPhone

På samma sätt som Google Maps kan registrera vår plats och generera en historik över den, vilket många människor ogillar och besluta att stänga av den . Vi kan göra samma sak med Facebook, vilket skulle vara perfekt.

De allra flesta är omedvetna om de problem som bristande integritet kan orsaka i sociala nätverk och olika applikationer. Bevilja tillstånd av något slag utan att ta hänsyn till de eventuella konsekvenser som detta kan få i framtiden.

I och för sig är det ganska vanligt att många människor laddar ner appar från Spela butik och när de ger behörigheter läser de inte ens vilken typ av behörigheter de ger till appen i fråga.

Det är viktigt att bara ha nödvändig information på nätverken och för att bevara vår integritet så mycket som möjligt för att undvika alla typer av olägenheter. Plats är ett av de alternativ som, om det inte är absolut nödvändigt, inte bör lämnas aktiverat i någon av apparna du använder.

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp för dig, annars om du har några frågor eller funderingar kan du lämna den lite längre ner i kommentarsfältet där vi gärna hjälper dig att lösa det så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button