Hundar: vad ligger bakom deras beteenden? Det är därför de lutar huvudet

Du pratar intensivt med din hund och han verkar vara ganska intresserad, så mycket att han lutar på huvudet och är ännu ömmare. Vet du varför den gör detta? Författarna till en studie publicerad på, med titeln “Preliminär analys av handlingen att luta huvudet på hundar”. De var så väl involverade fyrtio exemplar (uppenbarligen tillsammans med sina ägare) observerade med särskild uppmärksamhet under huvudtesterna.

Hundar: vad ligger bakom vårt fyrbenta djurs attityder?

Av dessa 40 hundar, 33 var utbildade tjänare i tre månader för att associera ord med föremål. De andra sju istället behövde de inga förberedelser, eftersom GWL-hundar, begåvade ordlärare(exemplar med särskilt utvecklade språkkunskaper). Den sistnämnda, drog forskarna slutsatsen efter forskningen, lutar huvudet mycket djupare än den första kategorin och i vilken riktning de rör sig beror det inte på positionen för personen de lyssnar på.

Så vad är det Slutsatser? Hundar lutar huvudet som svar på ljudet av den mänskliga rösten, och i ögonblicket de uppfattar bekanta ord (som namnet på en leksak). Därför skulle gesten att luta det lilla huvudet representera ett tecken på förnyelse uppmärksamhet på föreningen mellan ljud och objekt. Men 40 trogna vänner räcker inte för att göra detta påstående säkert. Som anges i studien rekommenderar författarna att testa (inklusive hjärnavbildningstekniker) med så många hundar som möjligt. I detta kommer de slutliga uttalandena om lutningen av deras huvud att vara mer tillförlitliga och exakta.

Relaterade Artiklar

Back to top button