Hubble-konstant: universum expanderar i hög hastighet enligt en ny studie

De forskare har mer noggrant mättuniversums expansion tack vare årtionden av data från Hubble rymdteleskop.

Den nya dataanalysen av rymdteleskopet, 32 år gammalfortsätter observatoriets långvariga forskning för förstå bättre hastigheten med vilken universum expanderar varje hastighet accelererar.

Antalet som astronomer de använder för att mäta denna expansion kallas konstanten för Hubble (inte från teleskopet utan från astronomen Edwin Hubble som först mätte det 1929). Hubble-konstanten är svår att definiera eftersom olika observatörer som undersöker olika områden i universum har gett olika svar. Men en ny studie uttrycker förtroende för att den senaste mätningarna är mer exaktaäven om det fortfarande finns en skillnad från andra observatörer.

En milstolpe som aldrig nåtts tidigare

Den nya studien bekräftar tidigare uppskattningar av expansionshastigheten baserat på Hubble-observationer, vilket visar enexpansion 73 kilometer per megaparsek. (En megaparsec är ett avståndsmått lika med en miljon parsecseller 3,26 miljoner ljusår.)

“, bekräftade NASA i en uttalande torsdag 19 majparafrasering Nobelpriset och huvudförfattare till studien Adam Riess.

Riess har anknytning till Space Telescope Science Institute (STScI) som driver Hubble, samt Johns Hopkins University i Baltimore, Maryland.

Riess och kollaboratörer fick Nobel 2011 efter att Hubble och andra observatörer bekräftat att universum accelererade sin expansion. Riess kalla detta sist Hubble ansträngning en “”-data som praktiskt taget bygger på teleskopets hela historia, 32 års arbete att ge ett svar.

Relaterade Artiklar

Back to top button