Huaweis AppGallery, alternativet till Play Store, skulle notera kraftig tillväxt

appgalleri

Huaweis ansträngningar på sin AppGallery verkar bära frukt. Nedladdningsplattformen för applikationer skulle notera stark tillväxt under det senaste året.

Berövad Googles tjänster för sina smartphones hade den kinesiska tillverkaren Huawei inget annat val än att investera stort i ett alternativ till Play Store.

Läs också:
Huawei uppdaterar AppGallery, dess alternativa appbutik till Google Play

382,4 miljarder nedladdningar

Huaweis AppGallery är en av de största nedladdningsplattformarna. Under de senaste 12 månaderna meddelar företaget att det har ökat med 33 % i sin månatliga aktiva användarbas och en ökning med 88 % av nedladdningar.

Zhang Zhe, chef för Global Partnerships and Consumer Business Division, förklarar att i slutet av 2019 fanns AppGallery-plattformen i 25 länder med drygt en miljon nedladdningar. I dagsläget uppges tjänsten nu vara tillgänglig i 42 länder.

2020 hade Huawei 382,4 miljarder nedladdningar, upp från 174 miljarder föregående år. Det skulle främst vara spelen som skulle förklara denna starka ökning. Enligt Huawei har antalet tillgängliga spel faktiskt ökat med mer än 500 % på ett år.

Läs också:
Huaweis vd insisterar på att de inte kommer att sälja sin smartphoneavdelning

Dubbelt så många inbyggda appar

För att göra arbetet för publicister så enkelt som möjligt presenterade Huawei sin HMS, eller Huawei Mobile Services, i version 5.0 i september 2020. Dessa består av 56 kit och cirka 12 891 programmeringsgränssnitt.

Dessa HMS gör det möjligt för utvecklare att enkelt byta ut gränssnitten för Googles tjänster. Således kan en applikation som använder till exempel Google Maps enkelt baseras på Petal Maps i AppGallery.

Tidigare hade Microsoft försökt utveckla en liknande enhet för att locka utvecklare på Windows Phone. Enligt Zhang Zhe, ” antalet applikationer som integrerar HMS Core har mer än fördubblats “. 120 000 ansökningar skulle alltså vara infödda (+118%). Enligt honom ” detta visar att fler utvecklare är intresserade av Huawei-enheters förmåga att förnya och ge mer unika användarupplevelser ».

Kom ihåg att Huawei samtidigt erbjuder sin Petal Search-motor för att söka efter APK-filer när de inte är listade i AppGallery. Denna motor låter dig till och med meddela användaren när en uppdatering är tillgänglig.

Källa: Teknisk utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button