Huawei smartphones: (batteri)felet är över?

Huawei Mate 40 Pro-funktioner © © Pierre Crochart för Clubic

Kunna ringa ett samtal eller skicka ett SMS när batteriet på smart telefon urladdat skulle detta vara löftet om den nya leksaken signerade Huawei.

Den framtida Mate 50 skulle verkligen kunna dra nytta av en funktion som är minst sagt överraskande.

Produktionen av nya Huawei-smartphones pågår

Sedan flera år tillbaka, i avsaknad av att verkligen kunna öka autonomin för våra smartphones, har tillverkare arbetat med alternativa lösningar. Förutom snabbare och snabbare laddning har många mobiler nytta av ett (eller flera) batterisparlägen, för att i möjligaste mån undvika “failure of failure”.

Huawei Mate 40 © © Huawei

Med sin nya Mate 50 verkar det som att Huawei har utvecklat en ny funktion, som skulle göra det möjligt för användaren att ringa ett samtal och skicka SMS, även efter att batteriet i smarttelefonen är helt urladdat.

Ett “backup batteri”-läge för Huawei Mate 50?

Det är ingen hemlighet att Huawei för närvarande arbetar på sin framtida Mate 50-serie, som kommer att göras officiell mycket snart. En ny generation av smartphones som kommer att drivas av Harmony OS 3.0 (baserat på Android), ett operativsystem som kan erbjuda ett “backupbatteri”-läge.

Enligt Huawei Central, kommer framtida Huawei Mate 50 alltså att kunna spara ett minimum av energi, som endast kommer att användas för att ringa brådskande samtal och skicka SMS när batteriet är på väg att vara tomt. För användaren kommer detta särskilt att tillåta att varna en älskad, snarare än att se hans batteri dö efter ännu en rullning på TikTok, utan att ha varit noga med att varna sina kontakter.

Den officiella presentationen av de nya Huawei Mate 50-smarttelefonerna bör äga rum under september månad. Massproduktion skulle redan ha startat, och sortimentet skulle bestå av tre varianter, inklusive “Pro” och “X”-modeller, utöver den grundläggande smartphonen. Fortfarande lite tålamod alltså.

Källa: Huawei Central

Relaterade Artiklar

Back to top button