Huawei: smarta glasögon, med benledning och utbytbara linser kommer

Huawei glasögon-2 © © Huawei via Weibo

Om äppelglas väntar har Huawei presenterat en trailer för att visa oss sin egen. Vi upptäcker särskilt att den nya uppkopplade kikaren från den kinesiska tillverkaren kommer att drivas av HarmonyOS och att de kommer att dra nytta av utbytbara linser.

15 sekunder är den totala varaktigheten av en video som delas av Huawei på Weibo för att ge oss en första titt på nästa smarta glasögon. Som en påminnelse kommer varumärket att lansera en rad nya produkter den 23 december, inklusive sin hopfällbara smartphone Huawei P50 Pocket (konkurrent till Samsung Galaxy Z Flip 3), och dess nya uppkopplade klocka Huawei Watch D.

Huawei tar på sig glasögonen

Den ovanligaste presentationen förblir dock Huaweis uppkopplade glasögon, som tillverkaren därför har avslöjat lite mer i detalj genom ett klipp som nyligen delats. Vi upptäcker glasögon som är mycket mindre ambitiösa än de som förväntas av Apple: ingen augmented reality här, de är framför allt designade för att fungera som hörlurar.

Huawei glasögon-1 © © Huawei via Weibo

Tekniken som används kommer att vara benledning, som vissa märken redan använder. Bose, till exempel, erbjuder nu flera modeller av glasögon utrustade med “free ears” hörlurar i sin katalog. Det är med andra ord ingen teknisk revolution som bör förväntas denna vecka hos Huawei.

HarmonyOS vid kontrollerna

Vi får dock veta att den kinesiska tillverkarens smarta glasögon kommer att drivas av dess interna operativsystem: Harmony OS. Den senare bör i synnerhet erbjuda röststyrningsfunktioner.

Kanske mer intressant är att linserna och skalmarna på dessa nya glasögon lätt kan ändras. Uppenbarligen kan de två glasen bytas ut via en enda magnetisk bit som grupperar hela fasaden. Den senare verkar därför kunna bytas ut på några sekunder, praktiskt för att exempelvis byta från läsglasögon till solglasögon.


Kom ihåg att Huawei inte är på sitt första försök på detta område. Varumärket hade redan lanserat två tidigare generationer av glasögon, i samarbete med Gentle Monster. Den här gången verkar tillverkaren dock arbeta solo, utan partner.

Källa: GSMArena

Relaterade Artiklar

Back to top button