Huawei presenterar sitt MatePad Paper, en imponerande läsare

Huawei MatePad Paper © Huawei

Under sin konferens på MWC 2022 lanserade den kinesiska tillverkaren sitt Huawei MatePad Paper, en läslampa 10,3 tum som ger intryck av att hålla en bok (särskilt tunn och lätt). Snabbt presenterade Huawei också sin nya Läsplatta MatePad, som kan visa fyra applikationer samtidigt.

Parallellt med dessa tillkännagivanden presenterades också det nya sortimentet av Huawei bärbara datorer, liksom Super Connectivity-läget för Huawei Smart Office, den nya eran av intelligent samarbete mellan den kinesiska tillverkarens enheter.

Huawei MatePad Paper, en liten fickbok

Som en del av sin Huawei MatePad-serie har den kinesiska tillverkaren avslöjat en läslampa med en fungerande design för att göra läsupplevelsen mer uppslukande. Den är alltså utrustad med en 10,3-tums E-Ink-skärm, för att ge en stor visningsyta, med ett skärmförhållande på 86,3 % vilket förklaras av dess tjocka kant på vänster sida.

Så du kan hålla eReader som en öppen bok, med ena handen, med omslaget upprullat på ryggraden. Självklart är enheten tunnare och lättare, med sina 360 gram. Och tillverkaren insisterade på kvaliteten på displayen som återger den naturliga upplevelsen av papper, även i direkt solljus.

Huawei MatePad Paper © Huawei

Men Huawei MatePad Paper-läsaren slutar inte där och låter användaren göra anteckningar på tre sätt. Först och främst med röst tack vare röstinspelningsfunktionen, men också tack vare inmatningen via det virtuella tangentbordet som kan visas på skärmen. Slutligen är det möjligt att använda handstil.

Tillverkad med andra generationens Huawei M-Pencil, kan denna post förvaras som den är på en delad skärm, eller konverteras till text av surfplattan, som körs på Harmony OS 2.

För tillfället har inget releasedatum kommunicerats, men läsaren tillkännages till 499 euro, med endast en möjlig konfiguration: 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. MatePad Paper-läsaren kommer att finnas i tre färger: svart, khaki och blått. Andra generationens Huawei M-Pencil och skal kommer att inkluderas.

Huawei MatePad: en surfplatta med 2K-upplösning

Den kinesiska tillverkaren presenterade också sin nya Huawei MatePad, en surfplatta med 2K-upplösning (2000 x 1200 pixlar), som kör Harmony OS. Dess 10,4-tums skärm erbjuder ett visningsförhållande på 84 % för denna surfplatta som är 7,35 millimeter tjock för 450 gram.

Huawei MatePad-surfplattan kan hantera flera fönster och kan visa fyra applikationer samtidigt. På batterisidan utlovar tillverkaren 12 timmars autonomi vid videouppspelning. Slutligen är den även kompatibel med andra generationens Huawei M-Pencil.

Huawei MatePad © Huawei

När det gäller läsaren har dess releasedatum ännu inte kommunicerats… Men vi vet redan att den kommer att finnas tillgänglig i tre konfigurationer: 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme för 279 euro; 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme för 319 euro; 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme samt Huawei Smart-tangentbordet ingår, för totalt 379 euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button