Huawei presenterar sin Mate X2, en hopfällbar smartphone som antar designen av Samsungs Fold

Huawei Mate X2 © Huawei

Huawei Mate X2 är officiell! Det tar upp den vikbara designen av Samsung Galaxy Fold, men med större skärmar och en kamera med 10x optisk zoom. Dess annonserade pris är uppenbarligen mycket högt…

Huawei höll en onlinekonferens den 22 februari 2021 för att presentera sin nya hopfällbara smartphone, Mate X2. En enhet som har utvecklats mycket sedan den första Mate X i namnet, tillkännagavs för bara två år sedan.

Läs också:
Huaweis vd insisterar på att de inte kommer att sälja sin smartphoneavdelning

Två skärmar, som på Galaxy Fold

Den kinesiska tillverkaren har övergett formfaktor som gjorde all originalitet hos Mate X, med en skärm som fälldes utåt och som därmed kunde användas både i surfplatta-format och i smartphone-format.

Mate X2 tar upp vad Samsung påtvingar med sin Galaxy Fold, nämligen en huvudskärm som fälls inåt och som därför bara kan användas när enheten är öppen. Uppfälld har mobilen en sekundär skärm placerad utanför.

Panelen “Surfplatta”, med en diagonal på 8 tum och ett förhållande på 8:7,1, visar en definition på 2 480 x 2 200 pixlar för en densitet på 413 pixlar per tum. “Smartphone”-panelen mäter 6,45 tum för ett förhållande på 21:9 och en definition på 2 700 x 1 160 pixlar (456 pixlar per tum).

Huawei Mate X2 © Huawei

Båda skärmarna är OLED-teknik, avancerade kräver, och erbjuder en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Den interna panelen har en samplingsfrekvens på 180 Hz, den externa panelen på 240 Hz. Huawei presenterade också en ny antireflekterande behandlingsteknik som lovar en reflektionsgrad på mindre än 1,5 %, det första på marknaden, enligt tillverkaren.

Läs också:
Skulle en spelkonsol signerad Huawei vara med i korten?

10x optisk zoom

Smarttelefonen fälls ihop utan att lämna ett gap, tack vare vad Huawei kallar en ” flerdimensionell gångjärn », gjord av ett mer hållbart stål. Med en bredare krökning hävdar varumärket också att det erbjuder en 40 % plattare skärm, i hopp om att övervinna ett av problemen som observerats med vikbara skärmar: spåret av veck.

Fotoenheten, som alltid Leica-certifierad på Huawei premie, återupptar den fashionabla designen för närvarande. Den består av en 50 Mp huvudsensor med f/1.9 bländare, en 16 Mp ultravidvinkel, ett 12 Mp teleobjektiv som tillåter en optisk zoom på upp till 3x, och en så kallad ” Superzoom » på 8 Mp ger en optisk zoom upp till 10x. Förutom ultravidvinkeln drar alla dessa moduler nytta av optisk stabilisering.

På framsidan är en 16 Mp selfiekamera inrymd i en punch åtföljd av en ” färgtemperatursensor » varifrån ytterligare information väntas.

Huawei Mate X2 © Huawei

Ett nedslående pris

Mate X2 är utrustad med en Kirin 9000 SoC ingraverad i 5 nm, det bästa chippet från HiSilicon, Huaweis halvledardotterbolag. Den har även 8 GB RAM och 256 eller 512 GB lagringsutrymme beroende på variant.

Autonomy anförtros till ett 4 400 mAh batteri, kompatibelt med snabb 55W trådbunden laddning. Smarttelefonen körs på EMUI 11, Huaweis husöverlägg baserat på Android 10. Googles tjänster saknas. Mate X2 kommer att vara en av de första smartphones som får en uppdatering för att byta till HarmonyOS, sitt eget operativsystem, har Huawei meddelat. Men det gäller för Kina, inte nödvändigtvis för europeiska modeller.

Huaweis nya vikbara skärmsmartphone kommer att finnas i fyra färger: svart, vit, blå och rosa. Den kommer att marknadsföras i Kina från den 25 februari 2021. Vi vet inte när den europeiska lanseringen är planerad.

De kinesiska priserna är 17 999 yuan (cirka 2 300 euro) respektive 18 999 yuan (cirka 2 400 euro) för Mate X2 256 GB och 512 GB. Det är betydligt högre priser än de som Samsung tar ut för sin Galaxy Fold. Vad som a priori avskräcker en stor del av potentiella köpare…

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button