Huawei presenterar MateStation X, en lockande AMD-driven allt-i-ett-dator

HUAWEI MateStation X-4 © © Huawei

Vid sidan av MateBook X Pro och MateBook Edrog Huawei också nytta av sitt besök på MWC för att presentera sin MateStation X. Denna allt-i-ett-dator syftar till att motverka Apple iMac med en XXL-skärm och en processor Högpresterande AMD Ryzen.

En mycket attraktiv allt-i-ett, åtminstone vid första anblicken. Detta är vad Huawei hade i beredskap för oss med sin MateStation X. Denna nya allt-i-ett-dator lovar att bli en avancerad produkt som inte går att kompromissa med. Enheten förlitar sig särskilt på en design inspirerad av MateView-skärmen, med en sandblästrad och CNC-bearbetad ram av aluminiumlegering, men också på en stor 28,2-tums Ultra HD + LCD-skärm med pekskärm.

En stor 4K-skärm… för att pryda en redan mycket elegant PC

Tillgänglig i två färger (Space Grey och Mystic Silver), avser denna AIO att göra intryck med sin bildkvalitet. Dess 3:2-skärm upptar 92 % av den tillgängliga ytan men kan också räkna med 98 % täckning av DCI-P3-spektrumet och en DeltaE på mindre än 1.

HUAWEI MateStation X-1 © © Huawei
HUAWEI MateStation X-3 © © Huawei
HUAWEI MateStation X-2 © © Huawei

Det finns också en DisplayHDR 400-certifiering, med en maximal luminans som meddelas vid 500 nits. För tillfället är Huawei dock diskret i frågan om kontrast, vilket inte specificeras i dess pressmeddelande.

En maskin beväpnad av AMD

Bakom denna stora platta döljer sig en AMD Ryzen 7 5800H-processor (8 kärnor / 16 trådar). Det är en högpresterande mobil APU, ursprungligen designad för bärbara datorer… och som faktiskt finns på många bärbara speldatorer som marknadsfördes 2021. Vi kommer ändå att hävda att Huawei kunde ha ansträngt sig för att erbjuda en AMD Ryzen 6000 H-processor. generationen av chips är ändå väldigt ny: den tillkännagavs vid CES 2022, i januari förra året.

Hur som helst är MateStation X utrustad för resten med 16 GB RAM (i DDR4) och 512 GB eller 1 TB M.2 SSD. Enheten kommer att erbjudas till ett pris av 2199 euro i sin version som kopplar 16 GB RAM och 1 TB SSD.

Källa: Huawei Conference / Huawei Press Release

Relaterade Artiklar

Back to top button