Huawei Nova 9 recension

Trots sina problem fortsätter det asiatiska företaget Huawei att satsa på att lansera nya produkter. Och den här gången har vi den senaste exponenten för mellanklassen med avancerade sändningar, Huawei nova 9. Den här enheten utmärker sig för sin 120 Hz OLED-skärm, fingeravtrycksläsare under skärmen, fyra kameror, EMUI 12 baserat på Android 12 AOSP och mer.

Även detta team har presenterats denna vecka i Chile och vi har redan din recension.

Låt oss börja med vår erfarenhet av den här telefonen!

Huawei nova 9 design

I den här frågan har telefonen en snygg design, då den är ganska lätt tack vare sina 175 g. och smal med sin tjocklek på 7,8 mm. Det visar att den är välbyggd för att vara gjord av plast, eftersom den inte knarrar alls när du klämmer ihop den med fingrarna.

När jag använde den var jag tvungen att ja eller ja använda båda händerna. Skärmen med böjda kanter gör det svårt att använda enheten med en hand, på grund av spökberöringar som genereras av handflatan. Dessutom riskerar vi att det halkar lätt och vi har mer än en skrämsel.

När vi bär telefonen i fickan stör den oss inte alls och genererar inte en stor klump som stör oss när vi går.

Dess glasbaksida är utsatt för fingeravtryck, men tillverkaren inkluderar ett fodral, så detta borde inte vara ett stort problem.

Skärm

Huawei nova 9 monterar en 6,57-tums panel av OLED-typ med FHD+-upplösning, den är kompatibel med HDR10 och dess uppdateringsfrekvens är 120 Hz. I den meningen kan jag säga att vi står inför en utsökt skärm, och jag kommer att förklara varför..

  • Huawei nova 9 foto 02

Upplösningen är lagom för skärmstorleken, eftersom allt kan ses tydligt och utan att uppfatta pixlarna. Likaså får dess uppdateringsfrekvens på 120 Hz att allt ser flytande ut, oavsett om det är i animationerna när man öppnar applikationer eller i övergångarna inom dem, när man spelar spel, surfar och mer.

På samma sätt, när vi står inför en skärm av OLED-typ, vet vi att vi står inför en av de bästa typerna av paneler. Levererar perfekta svarta toner, levande färger och enastående ljusstyrka som hjälper mycket när du använder telefonen i fullt solljus.

Angående HDR kunde jag inte använda det, eftersom teamet nästan inte har några applikationer för att dra nytta av den här typen av innehåll. Ändå är skärmen utmärkt för att spela spel, titta på YouTube-videor via webben (ja, jag vet att det finns alternativa appar, men jag siktar på den genomsnittliga användaren), titta på våra bilder och mer.

Huawei nova 9 autonomi

Med ett 4 300 mAh batteri har telefonen klarat sig hela dagen utan problem. Naturligtvis med en kombinerad användning av musik, sociala nätverk, läsning av Paperweights och andra nyhetssajter, flera telefonsamtal, enstaka tillfälliga bilder, flera e-postmeddelanden och mer.

Även om telefonerna i det här sortimentet redan gränsar till 5 000 mAh kapacitet, fungerar batteriet som är integrerat i utrustningen ganska bra för dagligt bruk.

Å andra sidan, om du får ont om energi under dagen. Tillverkaren inkluderar en 66 W snabbladdare, som tillåter en full laddning från 0 till 100 % på en knapp timme. Jag gjorde faktiskt testet och uppladdningen tog 55 minuter att slutföra. Här måste jag påpeka att telefonen inte har trådlös laddning, men den laddar omvänt för att ansluta en USB-kabel för att driva andra enheter.

Operativsystem och prestanda

Detta är en avgörande del av den senaste Huawei-utrustningen. Som vi redan vet kan dina enheter inte använda Googles appar och tjänster. I den meningen har företaget valt sitt eget ekosystem.

Angående operativsystemet och dess tillämpningar kommer jag att vara så tydlig som möjligt. Användargränssnittet är mycket likt EMUI för tidigare utrustning, men med förbättringar som är typiska för version 12 som minimalism. Användbarheten är densamma som alltid, och även med det identiska skrivbordssystemet för att organisera applikationerna.

Den egna butiken som ersätter Googles är AppGallery, och även om den från början hade samma applikationer har den redan idag ett bra sortiment (men inte tillräckligt) som kartapplikationer, banker, spel, verktyg, underhållning med mera. Kort sagt fungerar den precis som en telefon från vilket annat märke som helst, men med få applikationer och inga Google-tjänster.

Här kommer jag att segmentera två typer av användare för den här datorn, låt oss kalla dem grundläggande användare och avancerad användare. Om nybörjaranvändaren kommer från en av dessa gamla knappsatstelefoner och det är första gången de hanterar en smartphone, är chansen stor att de kan överleva denna nya generation av Huawei-utrustning. Samma sak händer med personer som kan komma från en telefon med Google-appar, men som använder enheten inte särskilt djupt. Systemet låter dig utföra viktiga uppgifter när du pratar i telefon, surfar på internet, tar foton eller filmar, hanterar e-postmeddelanden eller kontorsdokument, chattar och mer.

Systemet låter dig till och med ladda ner (genom Petal Search) applikationer som inte finns i AppGallery, utan från pålitliga källor som APK Mirror eller APK Pure.

Å andra sidan, om du är en mer avancerad användare och dagligen använder Googles tjänster som Drive, Google Pay, YouTube Music har du en enhet med bland annat Wear OS. Du kommer att ha mycket huvudvärk, såvida du inte är entusiast eller vet hur man tvingar installera Google-tjänster.

Prestandamässigt har Huawei nova 9 en Qualcomm Snapdragon 778G-processor tillsammans med 8 GB RAM och 128 GB internminne. Med dessa komponenter hade jag inga problem med att öppna applikationer, flytta runt i gränssnittet med stor lätthet, och jag kunde inte märka några krascher eller förseningar heller.

På samma sätt är RAM-minnet rikligt så att applikationerna inte startar om och dess lagring räcker för att spara många foton, videor, musik, ha flera applikationer installerade eller tunga spel. När det gäller det senare så svarar den grafiska sektionen väldigt bra, vilket gör att du kan köra olika spel med 60 fps eller mer och i hög kvalitet, men inte extremt.

Inom säkerhetsområdet har utrustningen en fingeravtrycksläsare under skärmen. Jag var mycket nöjd med att detta element införlivades, eftersom det ärvs från avancerad utrustning. Dessutom är den korrekt när det gäller att läsa av vårt finger och det fungerar ganska snabbt.

Huawei nova 9 kameror

Den bakre kameran på vår huvudperson består av 4 sensorer. Den första sensorn är den huvudsakliga 50 megapixel bredviddssensorn, som förbättrar ljusinsläppet med upp till 40 %. Det andra 8 MP-objektivet är för ultravidvinkelbilder, medan det tredje 2 MP-objektivet är för makrobilder. Det fjärde 2 MP-objektivet fyller funktionen att leverera djup.

Ytterligare kamerafunktioner inkluderar en elektronisk stabilisator, HDR-stöd och en enkel LED-blixt för att stödja nattbilder. Här finns ingen optisk stabilisator, inte heller linser signerade av kända företag.

Den främre sensorn är på 32 Megapixlar med vidvinkel och är kompatibel med HDR.

Foton

Under dagen är resultaten generellt sett bra, kameran gör ett bra jobb med alla sina objektiv. Bilderna som tas är uppskattade med balanserade färger och väl detaljerade. Att om i makroläge har kameran svårt att fokusera lite, men det är bara att försöka igen och det är det, det är inte heller något överdrivet. På sista bilden finns en hint om vårt nästa jobb.

Om ljusförhållandena sjunker, som i en solnedgång eller med invändigt ljus, fortsätter den bakre kameran att ge ett adekvat resultat.

Går vi vidare till nattplanet, här har Huawei mycket att förbättra på det här laget. Det kan vara att detta kommer att fixas senare, eftersom jag använde en icke-kommersiell enhet och utan den slutliga programvaran.

Om vi ​​går tillbaka till bilderna, dessa kommer ut vid många tillfällen med lila fläckar där vi verkligen borde se svarta toner. I sin tur är det mycket svårt att fokusera bilderna på natten, det finns också överexponering med vita fläckar som genereras av överskottsljus, vilket ibland ger katastrofala resultat.

Video

Huawei nova 9 låter dig spela in video med maximal upplösning i 4K vid 30 fps, den stöder även Full HD vid 60 fps, eller HD vid 960 fps. I denna mening klarar utrustningen att spela in utan problem i 4K 30 fps eller Full HD vid 60 fps, jag har provat telefoner som vid filmning med dessa parametrar hänger sig eller videon lämnas med hopp på grund av brist på ström, men detta är inte fallet.

Men i kärnan är videor på dagtid ganska bra när det gäller fokus, ljud, färger eller inga bildhastighetsfall. Min enda betänklighet är att den elektroniska stabiliseringen gör ett bra jobb, men en optisk skulle vara bättre.

Å andra sidan, i nattinspelningen hittar vi något som liknar nattbilderna. Videon känns kornig, ibland med liten definition, och till och med fokus tappas lätt. Och som jag sa tidigare, en optisk stabilisator skulle göra ett bättre jobb.

Slutsats och tillgänglighet

Åh, åh, åh, Huawei. Att recensera Huawei nova 9 har varit en berg-och dalbana av sensationer. Det är många element som är mycket väl genomfördatill exempel din oklanderlig skärm av OLED-typ med en utmärkt uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Samma sak händer med lagkraftsom, även om den inte har den bästa processorn i toppklass, setet svarar perfekt i olika scenarier. Dess RAM-minne är mer än tillräckligt för att hantera många applikationer och utan krascher eller oväntade omstarter. Som att den interna lagringen är tillräcklig.

En annan sak som sticker ut i telefonen är dess design. Dess låga vikt, tunnhet, färg, och trots att den har element som ett plastchassi, visar det det konstruktionen är av god kvalitet. precis som jag gillade fingeravtrycksläsaren under skärmen, snabbladdningen på 66 W och dess batteri med mer än tillräcklig autonomi.

Å andra sidan, det finns aspekter som lämnar mig med en bitter smak som butiken och dess brist på applikationer (ja, jag vet att Huawei jobbar på det, men det räcker inte). Jag kan inte skylla på operativsystemet, eftersom det gör ett bra jobb och ger en fantastisk upplevelse, det har tillräckligt med verktyg (och mer) för att utföra dagliga åtgärder normalt.

Kameran både i bilder och video, i nattaspekten, förväntade jag mig mycket mer. Förutom under dagen som försvarar sig ganska bra. Förhoppningsvis kommer detta att fixas av Huawei med programvara slutlig eller genom uppdateringar.

Trots det, mot alla odds. Med alla negativa aspekter som jag kastade på skalan, höll jag på att rekommendera det här laget med slutna ögon. Även om telefonen är indikerad för dem som aldrig har levt (eller väldigt lite) med Google-applikationer, vilket är fallet med någon som går från en enkel telefon till en smart telefon, eller kommer från en väldigt enkel Android. Det skulle ha varit ett utmärkt alternativ, utan tvekan skulle du ta bort en fantastisk upplevelse som skulle hålla i flera år. Men det höga priset fick mig att ändra uppfattningdet enda sättet att rekommendera det är att sänka barriären på CLP $300 000.

Å andra sidan, om du redan är användare av en lågpristelefon och vill gå upp, eller om du vill förnya din mellanklassutrustning och du har levt mycket med Googles applikationer. Ärligt talat skulle jag leta efter andra alternativ.

Du kan hitta Huawei nova 9 i fysiska butiker eller online i Huawei Store till ett pris av CLP 499 990 USD.

Relaterade Artiklar

Back to top button