Huawei MateBook 16 laptop recension

Huawei MateBook 16 är en spännande bärbar dator på många sätt. Först och främst har den här produkten en 16-tumsskärm, vilket är Huaweis hittills största MateBook-skärm. Å andra sidan har enhetens skärm ett dubbelögat komfortläge. Den har TÜV-certifierad teknik för svagt blått ljus och DC-dimning. Således kan du komma åt den tydliga bilden utan att anstränga ögonen. En annan anmärkningsvärd detalj är att denna produkt är den mest kraftfulla bärbara PC Huawei någonsin har gjort. AMD:s kraftfulla teknologier används på både processor- och grafikkortssidan. Låt oss nu gå in lite mer i detalj om du vill…

Huawei MateBook 16 har en stor skärm. Den är också tunn och lätt. På så sätt lyfts portabilitetsfaktorn fram. Om jag talar för mig själv, om jag använder en bärbar dator för mitt arbetsliv, är elementet “enkel portabilitet” mycket viktigt för mig och MateBook 16 kan leverera på det.

Huawei Matebook 16, som har en metallkropp av aluminiumlegering, väger cirka 2 kg och är 17,8 mm tjock. När vi tittar på vänster sida; Vi ser 2 USB Type-C-portar, en HDMI 2.0-port och ett 3,5 mm hörlursuttag.

När vi tittar på höger sida ser vi 2 USB 3.2 Gen 1-portar. Huawei säljer som bekant även extrautrustning för de som behöver fler hamnar. Låt oss dela detta som en liten påminnelse.

Huawei Matebook 16 har ett turkiskt tangentbord, tangenterna är stora och utrymmet mellan tangenterna är tillräckligt. Det fungerar i allmänhet tyst och tillåter mjuk användning. Du kan arbeta under långa perioder utan att känna något obehag i fingrarna.

Huawei MateBook 16 laptop recension

En annan punkt som fångade vår uppmärksamhet var pekplattan, som designades ganska stor. Den har verkligen en ganska stor yta jämfört med de flesta konkurrenter och fungerar snabbt. Klickpunkterna på den här plattan finns också längst ner till vänster och höger. Därmed är mer stabil användning möjlig.

Vi har precis pratat om tangenterna, låt oss prata lite om strömbrytaren. Strömknappen på vår produkt fungerar också som en fingeravtrycksläsare och fungerar snabbt. Som ett exempel på säkerhet och användarvänlighet kan vi visa kameraknappen.

Huawei erbjuder som bekant sin inbyggda kamera inbäddad i tangenterna, och på så sätt, när du inte använder kameran, kan du fråga: “Spionerar någon på mig?” känsla kan undvikas. Tack vare det dubbla högtalar- och mikrofonsystemet kan du när du använder kameran ringa samtal med både bra bild och bra ljudkvalitet. Det bör också noteras att det finns ett artificiell intelligens-assisterat omgivande brusreduceringssystem.

Huawei MateBook 16 laptop recension

Ramarna på vår 16-tumsskärm är ganska tunna. Vi kan prata om smala ramar med ett värde på 5,2 mm. Upplösningen som skärmen erbjuder är 2520×1680, alltså 2,5K FullView-skärm.

Huawei föredrar också 3:2-visning – bildförhållande i den här produkten. På så sätt kan man till exempel när det finns ett dokument på skärmen se fler detaljer då det blir mer utrymme uppifrån och ner.

Skärmen, som kan erbjuda verklighetstrogna färger och möjliggör långvarig användning tack vare ögonkomfortlägen, kommer att dra till sig uppmärksamheten hos proffs som är särskilt intresserade av foto- och videoredigering. För “färgnoggrannhet” är väldigt viktigt i den här typen av arbete.

Om jag måste tala för mig själv, utförde jag processen med att förbereda produktens artikel och slutföra videomonteringen med den här bärbara datorn, och jag stötte inte på irriterande detaljer som överhettning eller bullrig drift även när systemet var under belastning.
Naturligtvis är en viktig punkt för att undvika överhettningsfaktorn att vår bärbara PC har dubbla kylrör och dubbla Shark Fin Fan-kylsystem.

Huawei erbjuder uppdaterad upplevelse av operativsystemet Windows 11 och är här med sin mest kraftfulla MateBook bärbara PC, som vi nämnde i början.

Huawei MateBook 16 använder AMD Ryzen 7 5800H-processor. Denna processor, som kan köras på 3,2 GHz som basvärde och kan nå upp till 4,4 GHz som maximal klockhastighet, förbereddes med 7nm FinFET-processen. Processorn, som stöder AMD:s Zen 3 kärnarkitektur, är en avancerad, kraftfull processor. På grafikkortssidan finns AMD:s Radeon Graphics-stöd.
Dessutom finns det 16 GB DDR4 RAM och 512 GB Western Digital SN730 NVMe SSD-lagring.

Huawei MateBook 16 laptop recension

Huawei MateBook 16 är en mycket kraftfull produkt för kontorsbruk.

Det är till exempel mycket presterande för internetforskning. Å andra sidan kan du få prestandaupplevelser och snabbt komma åt resultat i foto- och videoredigeringsprogram som Adobe Photoshop och Premier.

Naturligtvis ska underhållningsfaktorn inte förbises när det finns en möjlighet kvar från jobbet eller skolan. Tack vare sin framgångsrika skärm kan produkten erbjuda njutbara upplevelser för TV-serier och filmer.
Å andra sidan är det nödvändigt att inte glömma datorspel. Tja, vi har en kraftfull processor och kompletterande komponenter.

På Huawei MateBook 16 kunde vi spela Rage 2, det öppna FPS-spelet som nyligen släppts av id Software, med höga grafikinställningar, med generellt jämn prestanda.

Som en viktig påminnelse finns det två olika driftlägen på PC:n: “Prestanda” och “Balanserad”.

Prestandaläget är idealiskt för dem som vill ha hög prestanda, men laddningskabeln på din PC måste vara ansluten under denna process och både driftljud och temperaturnivåer kan öka.

Balanserat läge, å andra sidan, syftar till att erbjuda den längsta möjliga upplevelsen på en enda laddning, genom att prioritera batteritiden. Det skulle vara mer logiskt att välja detta läge för program som inte kräver hög prestanda och för din internetsurfning.

Om ämnet är en Huawei bärbar dator finns det också detaljer som vi inte lätt kan se i andra bärbara datorer. Till exempel Huawei Share-funktionen. Om du har en Huawei-telefon eller Huawei-surfplatta som stöds kan du trådlöst ansluta dina produkter, överföra filer eller dela skärmar med den här bärbara datorn på några sekunder. Du kan till och med svara på telefonsamtal genom att vidarekoppla dem till din bärbara dator.

Dessutom är Huawei PC Manager en lättanvänd programvara. Genom detta program kan du lära dig många detaljer, bläddra i anslutningsdetaljer, kontrollera dina PC-komponenter och hålla din PC uppdaterad genom att kontrollera om det finns uppdateringar på drivrutinssidan.

Huawei MateBook 16 har trådlös anslutningsteknik som Bluetooth 5.0 och Wi-Fi AC. 2X2 MIMO-stöd erbjuds också.

När vi tittar på batterisidan ser vi 84Wh batterikapacitet och som du kan föreställa dig erbjuds snabbladdningsstöd. Produkten kan enkelt laddas med snabbladdningsadaptern som kommer med hela 135w värde. Naturligtvis kan du även använda denna adapter med Huawei smartphones och surfplattor med stöd för snabbladdning.

Huawei MateBook 16 laptop recension

“Vad sägs om batteriprestanda?” Om du frågar, låt oss ge dig lite information om det…

Produkten låter dig titta på videor i 1080p-upplösning på din dators lokala disk i 12,5 timmar på en enda laddning. Med en 15-minuters laddning är det möjligt att uppleva upp till 3,5 timmar på kontoret. Det här är detaljerna som Huawei har uppgett. Låt oss nu komma till våra egna erfarenheter…

Vår Huawei MateBook 16 batteriupplevelseprofil:

När enheten är i balansläge…

Skärmens ljusstyrka är 50 %, Wi-Fi-anslutningen är på, medan filer laddas ner över internet då och då i bakgrunden…

Vi surfade oftast på internet, förberedde artiklar och nyheter.

I denna process utförde vi videomontage på Adobe Premier i cirka 1 timme och tittade på FHD-video på YouTube i cirka 2 timmar.

Således fick vi cirka 10 timmars erfarenhet på en enda laddning. Kort sagt, det är möjligt att genomföra ditt 1-dagars kontorsskift med en enda laddning.

Låt oss naturligtvis påminna dig om att batteritiden kommer att ändras till följd av dina användningsvanor.

Huawei MateBook 16 är en mycket trevlig bärbar dator med dess design och funktioner.

Redmi Note 11S smartphone recension

Relaterade Artiklar

Back to top button