Huawei kommer att presentera Mate X2, sin nya hopfällbara smartphone, den 22 februari


Huawei Mate X2 kommer att avslöjas officiellt vid ett evenemang som är planerat till den 22 februari 2021. Den bör gå bort från designen på sina föregångare för att anta ett mer liknande utseende som Galaxy Z-Fold.

Huawei har meddelat på det kinesiska sociala nätverket Weibo att de officiellt kommer att presentera Mate X2, dess nya vikbara skärmsmartphone, den 22 februari.

Läs också:
Huawei Mate X2: vi känner till specifikationerna för den kinesiska tillverkarens framtida hopfällbara surfplatta

Galaxy Z Fold design

En bild som delas av tillverkaren föreslår en designöversyn för sortimentet. Mate X och Mate XS skilde sig från konkurrenterna med en stor skärm som fälldes utåt, vilket orsakar hållbarhetsproblem, men erbjuder en stor skärm även i smartphone-läge och inte bara i surfplatta-läge.

Det verkar som att Mate X2 är närmare vad Samsung gör med sin Galaxy Z Fold. Vi skulle då ha att göra med en surfplatta som fälls inåt och en andra skärm på utsidan för att använda enheten när den är hopfälld.

Detta är vad en tidigare läcka redan föreslagit, som tillkännager en 8,01-tums huvudskärm och en 6,45-tums sekundär panel för smartphone-läge.

Läs också:
HarmonyOS, Huaweis operativsystem, är faktiskt “bara en kopia av Android 10”

Premium specifikationer

För resten av det tekniska bladet, fortfarande enligt en inofficiell rapport, skulle mobilen leverera samma SoC Kirin 9000 från Mate 40 Pro, det bästa HiSilicon-chippet (halvledargren av Huawei) för tillfället. Ett 4 400mAh batteri med 66W snabbladdning nämns också.

Fotodelen skulle anförtros till en fyrdubbel sensor (50 Mp, 16 Mp, 12 Mp och 8 Mp), inklusive ett teleobjektiv som tillåter en optisk zoom upp till 10x.

Smarttelefonen ska lanseras under Android och inte HarmonyOS, naturligtvis utan Googles tjänster. Biden-administrationen har ännu inte beslutat om ett eventuellt helt eller delvis upphävande av sanktionerna mot Huawei.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button