Huawei har meddelat EMUI 12: vilka nya funktioner finns på programmet?

EMUI 12 tillkännagivande Huawei © Huawei

Långt ifrån att ha tillkännagivits med stor fanfar, kommer EMUI 12 att erbjuda några nya funktioner på sitt gränssnitt.

Huawei verkar inte vara benägen att lägga ner Android helt än, trots lanseringen av Harmony OS 2.0.

Läs också:
Huawei kommer att ta över 100 produkter till Harmony OS

Ett omarbetat gränssnitt

Det nya gränssnittet för EMUI kommer inte att revolutionera någonting; detta är i alla fall inte längre ett mål för Huawei, som sakta men säkert fortsätter att överge Android. Men EMUI 12 kommer fortfarande att vara modernare och mer förfinad, med ett minimalistiskt gränssnitt som består av svart, vitt och blått, med några animationer här och där. Huawei kommer till och med att jämföra sitt gränssnitt med himlaobjekt som rör sig i universum.

Gränssnitt EMUI 12 Huawei © Huawei

Denna nya design kommer att användas av det globala gränssnittet för EMUI 12 såväl som på de olika inbyggda applikationerna som erbjuds på de berörda Huawei-smarttelefonerna. Det kommer också att vara möjligt att ändra storleken och tjockleken på typsnittet, för att tydligen tillfredsställa allas vanor.

Den sista huvudändringen i detta gränssnitt är utan tvekan kontrollpanelen, tillgänglig genom att dra fingret nedåt från toppen av skärmen. Den kommer att innehålla, som Android 12 eller iOS, flera “brickor” för att konfigurera ljusstyrka, anslutna enheter, anslutningar, musik som spelas, etc.

Läs också:
Huawei P50 och P50 Pro formaliserades i Kina, de levererar HarmonyOS och Snapdragon 888

Ett ekosystem berikat med interaktivitet

Huaweis ekosystem kommer också att förbättras tack vare “Device+”; kort sagt, det här systemet tillåter bland annat att dela din skärm på en MateBook-dator, eller att ta emot samtal med en MatePad-surfplatta. Märkets tv-apparater kommer inte att slås ut eftersom det också kommer att vara möjligt att dela din telefonskärm på tv:n.

Huawei VISION-skärmar kommer också att kunna fungera som jätteskärmar för videosamtal: kameran som är integrerad i tv:n kommer att filma dig, medan skärmen visar din samtalspartner, allt tack vare MeeTime-applikationen.

Interaktivitet mellan enheter kommer att gå ännu längre än dessa få funktioner, eftersom Huawei har meddelat att en motsvarighet till Apples AirDrop kommer att dyka upp. Det kommer därför att vara möjligt att komma åt filer och foton från din smartphone direkt på en MateBook som kör PC Manager 11.1 (eller högre) programvara.

MeeTime Huawei © Huawei

Anslutningar EMUI 12 MateBook © Huawei

Det är uppenbart att inte alla smartphones, surfplattor, datorer och tv-apparater kommer att vara kompatibla med alla dessa nya funktioner. För närvarande har vi inga exakta detaljer om de berörda modellerna och Huawei rekommenderar, för MeeTime-funktionaliteten, att kontakta deras kundtjänst direkt.

Källa: Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button