Huawei formaliserar P50 Pocket, konkurrenten till Samsungs Galaxy Z Flip

Huawei P50-ficka © Huawei

Hittills fokuserat på vikbara telefoner à la Mate X, lanserar Huawei-märket officiellt på smart telefon clamshell med P50 Pocket.

Konkurrenten till Samsungs Galaxy Z Flip 3, som redan har bevisat sig själv, kommer P50 Pocket att behöva förlita sig på Harmony OS.

En hopfällbar smartphone som vill vara avancerad

Det fanns en tid då vikbara smartphones, vare sig de var i “bok”- eller “clamshell”-format, var mer prylar än något annat. Mellan gångjärnsproblemen och ganska genomsnittliga sortimentskomponenter var bara nyhetens sida riktigt intressant. Men det börjar förändras.

Huawei P50-ficka © Huawei

Å ena sidan arbetar tillverkarna för att förbättra kopplingen mellan skärmens två sidor och å andra sidan erbjuder smartphones nu verklig prestanda. Detta blir därför fallet med Huawei P50 Pocket, som kommer att vara utrustad med en Snapdragon 888 från Qualcomm, 8 GB RAM och 256 GB internminne (en andra version finns med 12 GB RAM och 512 GB lagring). Den enda nackdelen, och inte minst, är 5G-anslutningen… helt frånvarande. P50 Pocket kommer därför att begränsas till 4G.

På fotosidan kommer Huaweis smartphone att erbjuda en 40 MP huvudsensor, en 13 MP ultravidvinkel och en 32 MP “superspektrum”-sensor, designad framför allt för att förbättra färger såväl som nattbilder.

Två skärmar och… Harmony OS

Som alltid på nuvarande hopfällbara smartphones kommer två skärmar att ordnas på Huawei P50 Pocket. Men den här gången är det inte tal om att ha en stor extern skärm, eftersom det kinesiska varumärket har valt att erbjuda en i form av en cirkel som därför bara kommer att släppa igenom lite information. Den är utrustad med en 1,04 tums OLED-panel med en upplösning på 340 x 340 pixlar.

Huawei P50-ficka © Huawei

Huvudskärmen mäter 6,9 tum och kommer även att förses med en OLED-panel, denna gång med en upplösning på 2790 x 1188 pixlar. Uppdateringshastigheten är adaptiv och kan gå upp till 120 Hz. Under allt detta finns ett 4000 mAh batteri som kan laddas med 40 W.

Men det som förmodligen kommer att störa mest i allt detta vackra tekniska blad är operativsystemet. Det är inte längre en hemlighet, Huawei och Android kan inte längre arbeta tillsammans och det kinesiska varumärket måste förlita sig på sitt interna system: Harmony OS. Om den är användbar som den är och ganska genomtänkt har den inte den erfarenhet som Google eller Apple förvärvat på mobila operativsystem och kan därför vara ett rejält köphinder.

Dessutom är Huawei P50 Pocket för närvarande reserverad för Kina och dess ankomst runt om i världen är ännu inte bekräftad, eller till och med osannolik. För att tillfredsställa din nyfikenhet, vet att smarttelefonen erbjuds för 8 988 yuan (1 250 euro exklusive moms) för 8 GB RAM-versionen och 10 988 yuan (1 525 euro exklusive moms) för 12 GB-versionen.

Källa: GSM Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button