Huawei är på väg att börja testa med satelliter för 6G-teknik

Huawei arbetar ständigt med att förbättra kommunikationstekniken. För att nå nya mål, Tillverkaren har redan börjat experimentera med 6G under en tid. Den nya generationen av kommunikationsinfrastrukturer kommer att ersätta 5G under de närmaste åren och varumärket vill inte bli ertappad oförberedd.

Så här är den 6G-studien antar strategisk betydelse för Huawei. Enligt en ny rapport från Kina har tillverkaren redan avundsvärt kunnande inom sektorn. Men kontinuerlig forskning och utveckling kommer att göra det möjligt för oss att nå nya mål.

Särskilt, Huawei kommer snart att börja testa 6G-teknik på fältet. För att göra detta kommer varumärket att skjuta upp flera satelliter i omloppsbana nästa juli. Syftet med forskningen kommer att vara att verifiera 6G-nätet och hitta feedback med de tester som utförs i laboratoriet.

Huawei är på väg att genomföra de första testerna på 6G

Uppskjutningen av satelliterna Kommer tillåta Huawei blir det ledande 6G-utvecklingsföretaget. Faktum är att ingen annan tillverkare har nått ett så långt framskridet utvecklingsstadium. På ett område som är lika konkurrenskraftigt som den nya generationens nätverk innebär det att kunna räkna med en unik konkurrensfördel.

Enligt initiala uppskattningar, 6G kommer att göra det möjligt att uppnå en effektivitet som är 50 gånger högre än 5G. Den nya generationen kommer att täcka olika och högre sändningsfrekvenser, vilket gör det nödvändigt att använda satelliter för att ta emot och sända signalen.

De kommersiell debut av nätverket förväntas 2030 och alla tillverkare arbetar för att tekniken ska kunna förbättras. Huawei verkar dock vara närmast en praktisk tillämpning, vilket gör dess arbete centralt för att lägga grunden för 6G.

Relaterade Artiklar

Back to top button