HTTPS Everywhere: uppdrag utfört för Electronic Frontier Foundation

HTTPS överallt © Electronic Frontier Foundation

Electronic Frontier Foundation har meddelat att de förbereder utfasningen av dess HTTPS Everywhere-tillägg.

Av goda skäl finns HTTPS verkligen överallt nu och EFF anser att dess förlängning har blivit överflödig.

Läs också:
Google Chrome 94: förenklad åtkomst till Drive och delningsalternativ

En förlängning som blivit värdelös

I mer än tio år har det berömda HTTPS Everywhere-tillägget hjälpt till att göra Internet säkrare. Den tillåter automatisk omdirigering till HTTPS-versionen av en webbplats när den är tillgänglig, även när basadressen inte innehåller prefixet. Nu anser EFF att de har uppnått sitt uppdrag eftersom HTTPS-protokollet verkligen finns överallt, bland annat tack vare tillägget av “bara HTTPS”-lägen i moderna webbläsare.

Tillägget går därför in i underhållsläge från 2022, vilket innebär att den inte längre kommer att få stora uppdateringar eller funktionstillägg, bara små buggfixar. För att ersätta den uppmuntrar EFF användare att använda inbyggda webbläsarlösningar.

Om du använder Safari är detta läge aktiverat som standard sedan Safari 15. För Firefox kan det aktiveras på PC-versionen i “Inställningar > Sekretess och säkerhet > Endast HTTPS-läge”. För mobil- och PC-versionerna av Chrome 94 går du bara till “Inställningar > Sekretess och säkerhet > Säkerhet > Använd alltid en säker anslutning”. Slutligen anser Edge fortfarande läget som en experimentell funktion men det är möjligt att aktivera det genom att besöka “edge://flags/#edge-automatic-https”.

Källa: Skivan

Relaterade Artiklar

Back to top button