Hot: vågen som träffade Europa plockades upp från rymden

Den sista veckan i februari, som vi precis lämnat bakom oss, kännetecknades av temperaturer som definitivt översteg säsongsgenomsnittet både i Italien och i hela Europa. Denna ganska anomala värmebölja för den här tiden på året sågs utomordentligt och förevigades av Copernicus par Sentinel-3-satelliter.

DE Sentinel-3 satelliter är en del av observationsprogrammet för Landa av Europeiska kommissionen ochByrå European Space (ESA). “Blicken” av de två enheterna vilade på hela territorietItalien nordlig och på andra europeiska länder grannar i centrala Europa. Dessa är platser där, under de sista dagarna av februaritemperaturerna har genomgått en betydande ökning som resulterar i ens ca 12 grader högre än säsongsgenomsnittet. Kort sagt en riktig sådan värmebölja som Europa, inklusive Italien, har fått möta.

Bilderna som rapporterats av paret satelliter är verkligen hisnande och du kan se dem nedan. På den första bilden, a riktiga färgerhimlen är nästan helt fri från moln medan de på det andra fotot kan ses orange och röda färger som anger temperaturerna uppmätta på marken. Överraskande nog kändes värmen redan klockan 10.44 på morgonen då temperaturerna i denna tidslucka var över 20 grader i stora delar av det italienska territoriet.

varm

Det är verkligen en upptäckt Intressant och det får oss att förstå hur värmen inte bara är karakteristisk för sommar- eller vårperioden, utan mycket väl kan titta fram även under de årstider som anses vara “kallare” årets. Ett annat mål för Sentinel-3-uppdraget Copernicus kommer att vara att upptäcka yttemperaturen på jord och hav, även att upptäcka topografi den senare.

Relaterade Artiklar

Back to top button