HostPapa Review (2022): Ett gediget erbjudande på instegsnivå

Hostpapa logotyp

HostPapa, som grundades i Kanada 2006, ville från början utmärka sig genom att lyfta fram sina ansträngningar inom grön hosting, eftersom företaget använder förnybar energi för att driva sina datacenter, webbservrar och kontor. Företaget anordnar också regelbundet donationskampanjer, en funktion som ger det en speciell plats bland de bästa värdar.

HostPapa skulle finnas i mer än hundra städer och i femtio länder. Företaget har mer än 200 000 kunder.

Sammanfattning

Webbhotell erbjudanden

När det gäller webbhotell riktar sig företaget främst till små och medelstora företag och marknadsför endast tre generiska erbjudanden som heter Novice, Business och Business Plus.

hostpapa

I skrivande stund erbjuds grundprenumerationen för 2,95 €. Det låter dig skapa två webbplatser och erbjuder 100 GB SSD-lagring. Antalet brevlådor är begränsat till 100, på 500 MB vardera. Från denna formel hittar vi verktyg som riktar sig till handlare – detta är till exempel fallet med kompatibilitet med PayPal-systemet, OS Commerce-varukorgen, OpenCart, Prestashop eller till och med AbanteCart och CubeCart. Notera också integrationen av CloudFlares CDN.

För 9,95 €/månad finns det ingen gräns för webblagring eller e-postkonton. HostPapa allokerar mer serverresurser och lovar förbättrad prestanda.

Om Wordpress är din huvudsakliga användning, har tre andra planer till samma priser några ytterligare fördelar. Detta är till exempel fallet med cachehantering eller WPForms. Notera också integrationen av Jetpack, den schweiziska armékniven utvecklad av Automattic inklusive teman, ett optimerat laddningsskript för bilder, skydd mot brute force-attacker, ett CDN för videor eller till och med ett 30-dagars arkiv.

Varje formel innehåller ett “Let’s Encrypt”-certifikat, ett domännamn, en guide för att skapa webbplatser med responsiva mallar och förenklad installation av Wordpress, Joomla eller Drupal.

Grunderbjudandet erbjuder upp till 25 MySQL-databaser och antalet är obegränsat på de andra formlerna. En 30-dagars pengarna tillbaka på delade webbhotellplaner erbjuds också.

hostpapa

VPS erbjudanden

När det gäller VPS-delen erbjuder HostPapa omedelbart en quadcore-konfiguration med 2 GB RAM, 60 GB SSD-lagring och 1 TB överföring för 29,99 €/månad. Virtuella privata servrar är därför mindre prisvärda än konkurrenterna.

VPS kan köras på CentOS, Ubuntu eller Debian med cron-jobb, DDoS-skydd. Det finns SSH-access, FTP/WebDAV och, förutom PHP, stöd för Perl, Python eller Ruby on Rails. Dessa virtuella privata servrar kan vara helt självstyrda, delvis hanterade, inklusive cPanel för att underlätta driften, eller helt hanteras av HostPapa.

Genom att gå upp i konfiguration faktureras de extra VPS-erbjudandena från €49,99/ till €249,99/månad med 4 till 12 kärnor, 4 till 32 GB RAM, en SSD-lagringskapacitet på 125 GB till 1 TB och en bandbredd som varierar från 2 till 8 TB.

E-posterbjudanden

HostPapa erbjuder fyra e-postplaner, inklusive ett alternativ från Google Workspace för 5,19 €/månad och Microsoft 365 för 5,99 €/månad.

Den grundläggande e-postformeln för 1 €/månad/användare erbjuder 1 GB per brevlåda. För ytterligare 1 € får användaren 5 GB, ett fillagringsutrymme vars kvot delas med meddelanden, en fildelningsfunktion eller till och med en kalender.

Instrumentpanelen

Hanteringen av HostPapa-kontot och webbplatsen är baserad på cPanel-instrumentpanelen, referensen och en av de mest avancerade hittills. Med cPanel kan du också hantera lagringsutrymme med FTP-användarhantering, filåterställning eller skapande av säkerhetskopior.

Det gör det också möjligt att hantera databaser med tillgång till phpMyAdmin. cPanel erbjuder också en mängd verktyg för att ta kontroll över domännamnet genom att hantera DNS-zonen eller omdirigeringar. Slutligen är det också från detta gränssnitt som postlådor skapas samt alias och omdirigering av inkommande e-post.

hostpapa

Säkerhet och prestanda

HostPapa hjälper till att minska kostnaderna för vissa av sina erbjudanden genom att marknadsföra säkerhetsalternativ separat. Debiteras mellan €2,99 och €24,99/månad, de sistnämnda inkluderar en daglig skanning av skadlig programvara, ett innehållsdistributionsnätverk (CDN), en säkerhetsförsegling på webbplatsen eller till och med realtidsaviseringar och direkthjälp.

HostPapa arbetar också i samarbete med SiteLock för andra något liknande erbjudanden som marknadsförs från 2,99 €/månad för den vanliga skanningen av 25 sidor. Automatisk säkerhetskopiering av webbplatser är också en valfri tjänst som erbjuds från 35,88 €/år för 1 GB data och upp till 50 GB.

Som vi har sett erbjuds gratis “Let’s Encrypt”-certifikat för vart och ett av erbjudandena. Anslutningen till sajten kommer därför att säkras via SSL-kryptering. Dock arbetar HostPapa också med GlobalSign för mer e-handelsvänliga certifikat med support. Dessa faktureras från €19,99/år.

hostpapa

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan kommer att bero på webbplatsens karaktär, dess kod, cachningen av element eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Här gäller siffrorna för hostpapa.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

Serversäkerhet

HostPapa beskriver mycket bevakade datacenter med begränsad åtkomst, övervakning dygnet runt, mjukvara för ansiktsigenkänning. Byggnaderna skyddas av brandsläckningssystem eller en dieseltillsats.

Den garanterade drifttidsgarantin på HostPapa är 99,9 %, vilket förblir mycket vagt eftersom detta är giltigt för servrar klassificerade som nivå 1, 2, 3 eller 4.

hostpapa7

 • HostPapa erbjuder ett mycket rikt erbjudande på ingångsnivå med SSD-lagring och 25 MySQL-databaser. prestandan som returneras av BitCatcha är utmärkt. Vi beklagar dock värdens kränkande och vilseledande affärsmetoder.
 • Mest

  • Utmärkt prestanda
  • Mycket gediget första erbjudande

  De mindre

  • Vilseledande prissättning och praxis
  • Inget gratis lagringsutrymme
  • Ingen server i Frankrike

  Tjänster  9

  Pris  6

  Infrastruktur  9

  Ingen server i Frankrike  5

  Se erbjudandet

  Se erbjudandet

  Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

  • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
  • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
  • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
  • Avis Amen (2021): allt-i-ett-lösningen för företag
  • IONOS recension (2021): den europeiska dinosaurien
  • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
  • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
  • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
  • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

  Relaterade Artiklar

  Back to top button