Hostinger Review (2022): Är det det bästa webbhotellet?

Värdskap

Hostinger grundades 2004 och kommer från Kaunas, Litauen. I oktober 2010 gjorde företaget anspråk på en miljon användare, och varumärket med samma namn lanserades året därpå. Under 2014 utvecklade den sin marknad utomlands och översteg 10 miljoner användare, med närvaro i 39 länder. Känd och pålitlig, Hostinger hittar sin plats i en ranking av bästa värdar år 2021.

För närvarande hävdar Hostinger 29 miljoner användare, 10 000 nya registreringar per dag och 15 000 nya webbplatser som skapas dagligen.

Sammanfattning

Hostinger: infrastruktur och geolokalisering

Med mer än 18 års erfarenhet har den litauiska värden successivt utvecklat en ledande tjänst som är bland de bästa på marknaden. Den senare bygger på en stor infrastruktur som nu består av 10 datacenter spridda över världen, inklusive USA, Brasilien, Singapore, Indonesien, Storbritannien, Nederländerna, Litauen och Frankrike nyligen. En stor tillgång för alla som inte vill lagra sin data utomlands samtidigt som de drar nytta av en låg latenshastighet. Alla Hostinger-datacenter är Tier III-certifierade och erbjuder en garanterad tillgänglighetsgrad på 99,9 % (upptid). Detta innebär att om denna kurs inte respekteras åtar sig företaget att på begäran återbetala 5 % av prenumerationen.

Alla Hostingers servrar körs på SSD-enheter som erbjuder optimerad hastighet sedan 2019 via LiteSpeed-teknik. Förutom automatiska dagliga säkerhetskopieringar, är konton isolerade i LVE-behållare och skyddade i realtid mot DDos-attacker. Observera att allt Hostinger-webbhotell integrerar Cloudflares Content Delivery Network (CDN), som inkluderar 194 platser i 90 länder runt om i världen. Värden tillhandahåller ett gratis “Let’s Encrypt” SSL-certifikat med alla sina webbhotellplaner.

Hostinger © Hostinger

Delade webbhotellerbjudanden

Hostinger presenterar delade webbhotellerbjudanden i olika prisklasser. Företaget erbjuder en helt gratis plan med 300 MB HDD-lagring, en databas, ett FTP-konto, en begränsad bandbredd på 3 GB och ett Cron-jobb för att schemalägga ett serverskript.

Andra erbjudanden inkluderar minst 10 GB SSD-lagring, två 3 GB MySQL-databaser (med fjärråtkomst), phpMyAdmin-åtkomst, ett SSL-certifikat, ett e-postkonto, ett FTP-konto, en installationsmodul eller till och med en cachehanterare.

Hostinger blir exklusivare och lägger till dagliga säkerhetskopior, SSH-åtkomst, fler FTP-konton och underdomäner, en accelerator för Wordpress CMS eller till och med tillgång till CDN för att optimera sidladdningen.

Hostinger marknadsför också domännamn och erbjuder ett verktyg för att skapa webbplatser med mallar nyckelfärdiga via sitt dotterbolag Zyro.

hostinger

Moln- och VPS-värderbjudanden

Värden erbjuder också Cloud eller dedikerade erbjudanden. Mer robust, de senare förlitar sig på flera servrar för att balansera belastningen och maximera tillgänglighetsnivån. Företaget annonserar prestanda upp till tre gånger snabbare.

Företaget tillhandahåller servrar med 3 GB till 16 GB RAM och drivs av chips med 2, 4 eller 6 kärnor. Förutom en integration av CloudFlare för att skydda mot DDoS-attacker är storleken på databaserna 6 GB med 100, 200 eller 300 aktiva processer.

Om du letar efter en VPS (virtuell privat server) har Hostinger sex andra erbjudanden med 1, 2, 3, 4, 6 eller 8-kärnig vCPU och 1 GB till 8 GB RAM. Vart och ett av dessa erbjudanden erbjuder en dedikerad IP, full root-åtkomst och bandbredd från 1 TB till 8 TB.

Observera också stödet för IPV4 och IPV6, särskilt för acceleration av skript. Hostinger delar också poäng från Geekbench benchmark-verktyg som mäter prestandan för dess VPS.

hostinger

Hostingerbjudanden för Wordpress-sajter

Eftersom Wordpress-plattformen är särskilt populär för sin modularitet, har Hostinger fyra dedikerade erbjudanden, alla inklusive acceleration, en LiteSpeed ​​​​cache-enhet, WooCommerce e-handelsmodulen samt GitHub-integration.

Integrationen av premium Jetpack-tillägget, mängden lagring, bandbredden, antalet databaser eller till och med frekvensen av säkerhetskopieringar varierar beroende på prenumerationerna.

hostinger

Minecraft värderbjudanden

Företaget erbjuder sig att skapa Minecraft-servrar med Multicraft-panelen på VPS som körs på GNU/Linux-distributionerna Ubuntu 18, Centos 7 eller Debian 9.

Antalet processorer (från 2 till 8 vCPUs) och mängden RAM (från 2 till 8 GB RAM) bestämmer priset på månadsabonnemang. Hostinger specificerar att alla planer inkluderar full root-åtkomst, med möjligheten att installera mods och plugins efter eget val.

hostinger

E-postvärd

Företaget arbetar med Titan, en värdlösning inklusive webbmail, kontakthanterare och kalender. Tjänsten är mycket modern och komplett och även tillgänglig via appar för iOS och Android.

 • 0,99 €/månad: boxen har 10 GB lagringsutrymme och tillåter att data importeras från ett annat konto;
 • 2,49 €/månad: användaren drar nytta av 30 GB, ett obegränsat antal filter och 50 möjliga alias;
 • 4,55 €/månad: ett alternativ för Google WorkSpace är tillgängligt med 30 GB lagringsutrymme.
hostinger

hPanel-gränssnittet

Medan de flesta värdar har CPanel-hanteringsgränssnittet, har Hostinger utvecklat sitt eget verktyg: hPanel. Det senare låter dig hantera både e-postkonton och DNS-zonen. Den integrerar en filhanterare samt tillgång till MySQL.

hPanel låter dig också konfigurera den automatiska installationen av Wordpress-uppdateringar. Observera dock att vissa funktioner som finns i cPanel fortfarande saknas.

hostinger

Hostinger: infrastruktur och säkerhet

Företaget har servrar i 7 regioner: Storbritannien, USA, Brasilien, Nederländerna, Singapore, Indonesien och Litauen.

Hostinger förklarar att all data på servrarna skyddas av flera nivåer av inbyggd säkerhet, RAID-10, dagliga eller veckovisa säkerhetskopior. Dessutom är all kylutrustning oberoende dubbeldriven med en tillgänglighetsgrad på 99,995 %.

Förutom det kostnadsfria värderbjudandet, erbjuder planerna alla “Let’s Encrypt” SSL-certifikatet, som låter dig lägga till ett lager av SSL-kryptering till HTTP-protokollet. Notera också en dubbel upplänk med flera Internetleverantörer. Flera enheter gör det möjligt att förhindra DDoS-attacker i realtid med Wanguards trafikanalysverktyg samt brandväggsregler som hanteras av Bitninja eller Imunify360.

På prestandasidan hävdar Hostinger att den genomsnittliga svarstiden är 43ms. Planerna inkluderar serverkonfigurationer för HTTP/2 och HTTP/3 samt IPV6-stöd. Observera även acceleration på serversidan med LiteSpeed ​​​​cache.

hostinger

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan kommer att bero på webbplatsens karaktär, dess kod, cachningen av element eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Siffrorna gäller för hostinger.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

Hostinger-värdpriser

Hostinger erbjuder regelbundet prissänkningar.

En standard delad hosting på ingångsnivå inklusive 20 GB SSD-lagring, obegränsad bandbredd, ett SSL-certifikat, ett gratis domännamn, 100 e-postadresser och omdirigeringar och ingen databasgräns erbjuds på 2,89 € den första månaden och sedan 3,99 € därefter.

För en VPS är samtalspriset 3,95 € per månad med en enkärnig vCPU, 1 GB RAM, 20 GB SSD-lagring och 1 TB bandbredd.

På ett dedikerat Cloud-erbjudande inkluderar en dubbelkärnig VPS, 3 GB RAM, 100 GB SSD-lagring, CoudFlare-integration, dagliga säkerhetskopieringar eller till och med en cachehanterare, startprenumerationen kostar 7,45 € / månad.

Värdskap9

Hostinger markerar många rutor, med början med fullständigheten i dess erbjudanden såväl som dess attraktiva priser, även om det inte alltid är särskilt tydligt vid första anblicken. Det rankas i toppen av de bäst presterande webbvärdarna på marknaden. En annan fördel, den har nu servrar i Frankrike.

Mest

 • Ett extremt rikt utbud
 • Bergsäker responstid
 • Servrar i Frankrike
 • Attraktiva priser

De mindre

 • Var uppmärksam på åtagandealternativ
 • Redundanta Wordpress/Webberbjudanden

Tjänster9

Pris9

Infrastruktur9

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på instegsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • Avis Amen (2021): allt-i-ett-lösningen för företag
 • IONOS recension (2021): den europeiska dinosaurien
 • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button