Hos Apple måste vi vänta på att iPhone 15 Pro ska ha rätt till en periskopisk lins

iPhone 14 Render

År 2022 kommer iPhone 14 Pro äntligen att ha en 48 MP-sensor, men ingen periskopisk lins. Det här alternativet är reserverat för följande års iPhone 15 Pro.

Medan teleskoplinser nästan har blivit standard på mycket avancerade Android-smarttelefoner, har den här funktionen varit långsam att komma till Apple-enheter.

Zoomrevolutionen väntar till 2023

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo, mycket medveten om Apples framtida produkter, förvänta dig inte att se denna teknik landa på iPhone nästa år. Enligt honom kommer minst en modell i iPhone 15-serien att gynnas, troligen iPhone 15 Pro Max, och potentiellt iPhone 15 Pro.

En periskopisk kamera skulle tillåta Apple att erbjuda en bättre och mer kraftfull zoom. Teleobjektivet på iPhone 13 Pro Max är till exempel begränsat till 3x zoom. Android-konkurrensen i premiumsegmentet klarar sig mycket bättre, med i synnerhet en optisk zoom på upp till 10x för Huawei P40 Pro +, en smartphone som släpptes för 18 månader sedan.

En 48 MP-sensor på iPhone 14 Pro

En annan analytiker, Jeff Pu, nämnde för några dagar sedan en 48 MP-sensor för iPhone 14. Kuo bekräftar denna information, men anger att endast Pro-modellerna kommer att dra nytta av denna högupplösta modul.

Den senare skulle fungera som många 48 MP-sensorer monterade på Android-mobiler. Den kommer att ta 12 MP-bilder med pixelbinning som standard för att fånga mer ljus och förbättra kvaliteten på bilderna. Dessutom kommer ett 48 MP-läge att finnas tillgängligt för högre upplösning, vilket kan vara användbart för fotoredigering, utskrift eller för att zooma in bilden.

Denna 48 MP-sensor skulle också kunna filma i 8K-upplösning. Videorna kunde ses genom Apples mixed reality-enhet, hörlurar eller glasögon, som även skulle lanseras nästa år.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button