Hos Amazon börjar leverans med drönare i år… när i Frankrike?

Amazon Prime Airs drönarelogotyp © Amazon

E-handelsjätten kommer äntligen att erbjuda sina första leveranser med drönare, nästan tio år efter att Jeff Bezos tillkännagav projektet.

Det tog nästan ett decennium, men Amazon kommer äntligen att påbörja sina första drönarleveranser i år.

Amazons första leveransdrönare lyfter i år i Kalifornien

Tillkännagivandet gjordes av företaget på sin officiella blogg. Amazon kommer att påbörja ett fullskaligt pilotprogram i staden Lockford, Kalifornien 2022, utan att ange det exakta datumet när tjänsten kommer att implementeras.

E-handlaren lovar att ” tusentals produkter kommer att påverkas av leverans med drönare, återigen utan att specificera den exakta typen av dessa objekt. Vi kan med rätta tro att Amazon kommer att gynna små paket som levereras direkt till sina kunders trädgårdar av sina enheter. Företaget kommer att ge fullständig information om vilka typer av produkter som påverkas under de kommande veckorna.

Denna första offentliga rättegång är viktig för företaget, som avser att samla in intryck från sina kunder för att förbättra sin service under veckorna. Detta innan den distribueras på lång sikt till andra amerikanska städer och överväger dess expansion i andra regioner i världen under de kommande åren, med naturligtvis godkännande av de behöriga myndigheterna för varje territorium. Det räcker med att säga att vi inte är på väg att se de första Amazondrönarna flyga över Paris himmel.

En 10-årig utveckling för att få ett ultraprecis navigationssystem

Drönarleverans har pratats om länge och Amazon har tagit sin tid sedan Jeff Bezos första tillkännagivanden om detta ämne.

Grundaren av onlineförsäljningsjuggernauten hade verkligen nämnt utvecklingen av detta projekt så tidigt som 2013, men hans team ville ta sin tid för att säkerställa maximal effektivitet och lönsamhet för detta nya leveranssätt genom att sätta upp ett navigations- och detektionssystem som kan att undvika både statiska och rörliga föremål. Gruppen har också drabbats av flera bakslag fram till 2021, efter att ha sett fem drönare krascha under tester under en period av fyra månader.

Samtidigt har Amazon mött konkurrens från företag, som detaljhandelsjätten WalMart, som har lanserat och utökat sina drönarleveranstestprogram.

Den här tiden verkar vara rätt. Amazon måste fortfarande vänta på sin certifiering från Federal Aviation Administration innan de flyger sina första drönare i Kaliforniens himmel.

Om samma ämne:
Amazon låter dig “prova” ett par skor innan du köper det på iOS

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button