Hoppa markören medan du skriver i Windows?

Så jag stötte nyligen på ett konstigt problem där min mus/markör slumpmässigt hoppade runt på skärmen, vilket gjorde att jag inte kunde skriva någonting! Jag hade aldrig det här problemet tidigare, men så fort jag uppdaterade min bärbara dator Acer Före Windows 7 64-bit började det här problemet med att markören flög över hela skärmen uppstå.

Hur som helst, efter att ha lekt runt med alla möjliga saker kunde jag få kontroll över pekplattan och markören och fungera fint igen. Flera vänner berättade för mig att de hade liknande problem men var tvungna att ta till andra lösningar för att lösa problemet. I den här artikeln kommer jag att försöka lista alla olika metoder som du kan försöka fixa.

Metod 1 (Metod 1) – uppdatera drivrutinen(– Uppdatera drivrutin) för pekskärmen(pekplatta)

Om du använder en pekplatta på en bärbar dator och upplever det här problemet är det första du vill prova att ladda ner den senaste drivrutinen för pekplattan från tillverkarens webbplats. Observera att du bör välja den som är kompatibel med din version Windows (7/8/10, 32 eller 64 bitar).

Om du redan har den senaste drivrutinen och den inte fungerar kan du också prova att ladda ner den generiska drivrutinen för pekplattan från Synaptic och se om den fungerar istället för den nuvarande drivrutinen. Observera att du aldrig ska tro Windows när den säger att du har den senaste drivrutinen installerad. Gå alltid till tillverkarens webbplats och ladda ner den senaste drivrutinen därifrån.

http://www.synaptics.com/resources/drivers

Metod 2 – Inaktivera pekplattan

På vissa datorer kommer detta problem helt enkelt inte att försvinna förrän du inaktiverar själva pekplattan. Du måste använda en mus istället, men det är förmodligen bättre än att inte kunna skriva något på din dator! Det bästa sättet att inaktivera pekplattan är att hitta den lilla pekplattan någonstans i aktivitetsfältet. Detta öppnar pekplattans installationsprogram där du kan justera olika inställningar och eventuellt inaktivera själva pekplattan.

När du har öppnat inställningarna kan du välja pekplattan och klicka på ” Inaktivera(Inaktivera) » . Beroende på vilken typ av pekplatta du har kan processen för att inaktivera den vara något annorlunda. Du kan alltid försöka kontrollpanel(Kontrollpanelen) och gå till möss(mus) eller sensorisk(Touchpad) panel, om detta alternativ är tillgängligt.

inaktivera pekplattan

Metod 3 (Metod 3) – uppdatera grafikkortets drivrutiner(– Uppdatera grafikkortsdrivrutiner)

Det är långt, men värt ett försök. Fortsätt och uppdatera dina grafikkortsdrivrutiner och se om det gör någon skillnad när markören hoppar överallt. Du kan ha tur om inget har fungerat hittills.

Metod 4 – Inaktivera tryck för att klicka

Vissa människor har ett problem där varje gång deras finger rör vid pekplattan, går det till en annan del av skärmen. Detta kan orsakas av att trycka för att klicka-alternativet på vissa pekplattor. Dubbelt(Dubbelklicka på pekplattans ikon i aktivitetsfältet, försök att hitta något relaterat till pekarparametrar(Pekaralternativ) , sedan ” Dessutom(Avancerat)”, sedan något som heter ” Aktivera beröring(Aktivera tryck) » . Se till att det är avmarkerat. Andra namn kan vara klicka för att trycka eller tryckkontroll .

I vissa pekplattainställningar kan du också se ” Inaktivera på Typ(Tryck av när du skriver)”. Du vill se till att detta är aktiverat.

inaktivera

Det är också en bra idé att inaktivera gester och se om det löser problemet.

Metod 5 – Testa TouchFreeze

Om inget annat fungerar kan du prova ett coolt program som heter touchfreeze som automatiskt inaktiverar pekplattan när du skriver.

http://touchfreeze.net/

Det är riktigt gammalt men verkar fungera för många, så prova det om inget annat fungerar.

Jag hoppas en(Hoppas en) av lösningarna som nämns ovan fungerar! Om inte, lämna en kommentar med dina uppgifter så ska vi försöka hjälpa dig. Om du har hittat en annan lösning, lämna gärna en kommentar! Njut av!

Så jag stötte på ett konstigt problem nyligen där min muspekare/markör hoppade slumpmässigt runt skärmen, vilket gjorde det omöjligt för mig att skriva någonting! Jag har aldrig haft det här problemet tidigare, men när jag uppgraderade min Acer-laptop till Windows 7 64-bit började det här problemet med att markören flög över hela skärmen uppstå.

Hur som helst, efter att ha lekt runt med alla möjliga saker lyckades jag få min pekplatta och markör under kontroll och fungera normalt igen. Några vänner berättade för mig att de hade liknande problem, men var tvungna att ta till andra lösningar för att lösa problemet. I den här artikeln ska jag försöka lista ut alla olika metoder du kan försöka fixa det.

muspekaren hoppar

Metod 1 – Uppdatera drivrutin för pekplattan

Om du använder en pekplatta på en bärbar dator och du har det här problemet, är det första du vill prova att ladda ner den senaste drivrutinen för pekplattan från tillverkarens webbplats. Observera att du bör finjustera den som är kompatibel med din version av Windows (7/8/10, 32 eller 64-bitars).

Om du redan har den senaste drivrutinen och det inte fungerar kan du också försöka ladda ner en generisk drivrutin för pekplattan från Synaptic och se om det fungerar istället för den nuvarande drivrutinen. Observera att du aldrig ska tro på Windows när det säger att du har den senaste drivrutinen. Gå alltid till tillverkarens webbplats och ladda ner den senaste drivrutinen därifrån.

http://www.synaptics.com/resources/drivers

Metod 2 – Inaktivera pekplattan

På vissa datorer försvinner det här problemet helt enkelt inte förrän du inaktiverar själva pekplattan. Du måste använda en mus istället, men det är förmodligen bättre än att inte kunna skriva något på din dator! Det bästa sättet att inaktivera pekplattan är att leta efter en liten pekplatta-ikon någonstans i aktivitetsfältet. Det öppnar pekplattans inställningsprogram där du kan justera olika alternativ och eventuellt inaktivera själva pekplattan.

När du har öppnat inställningarna kan du välja pekplattan och klicka Inaktivera. Beroende på vilken typ av pekplatta du har, kan processen vara något annorlunda för att inaktivera den. Du kan alltid prova kontrollpanelen och gå till Mus eller pekplatta om det alternativet finns där.

inaktivera pekplattan

Metod 3 – Uppdatera grafikkortsdrivrutiner

Det här är ett långt försök, men det är värt ett försök. Fortsätt och uppdatera dina grafikkortsdrivrutiner och se om det gör någon skillnad med markören som hoppar runt överallt. Du kan ha tur om inget annat har fungerat tills nu.

Metod 4 – Inaktivera Tryck för att klicka

Vissa människor har ett problem där varje gång deras finger borstar mot pekplattan, hoppar det till en annan del av skärmen. Detta kan orsakas av att klicka för att klicka-alternativet på vissa pekplattor. Dubbelklicka på pekplattans ikon i aktivitetsfältet, försök hitta något relaterat till PekaralternativAvanceraddå hette något Aktivera Tap. Se till att det är avmarkerat. Andra namn kan vara klicka för att trycka eller tryckkontroll.

I vissa inställningar för pekplatta kan du också se “Tryck av när du skriver“. Du vill se till att det är aktiverat.

knacka av

Det är också en bra idé att stänga av gester och se om det löser problemet.

Metod 5 – Prova TouchFreeze

Om inget annat fungerar kan du kolla in ett coolt program som heter TouchFreeze som inaktiverar pekplattan automatiskt när du skriver in text.

http://touchfreeze.net/

Det är riktigt gammalt, men verkar fungera för en hel del människor, så ge det ett försök om inget annat fungerar.

Hoppas någon av lösningarna ovan fungerar! Om inte, skriv en kommentar med dina uppgifter så ska vi försöka hjälpa dig. Om du har hittat en annan lösning, skriv gärna en kommentar! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button