Honor Magic 4 och 4 Pro: smartphones som lovar att lägga till lite magi till ditt liv

honor magic 4 MWC

Honor är närvarande på MWC och har precis avslutat sin konferens och presenterat två nya flaggskepp, Honor 4 och Honor 4 Pro. Av Hedra smartphones som betonar foto/video och prestanda. Vi erbjuder dig en snabb rundtur av ägaren.

Förutom dessa smartphones utnyttjade Honor konferensen för att presentera nya hörlurar och dess nya uppkopplade klocka.

Bara några månader efter lanseringen av Honor 50 förnyar den kinesiska tillverkaren sina avancerade smartphones och snålar inte på medlen för att förföra sin publik.

Honor Magic 4 Pro: en snyggt designad skärm för att förbättra innehållet

Honor Magic 4 Pro har en böjd skärm på enhetens alla fyra kanter för att endast visa en liten 0,93 mm kant, vilket ger en illusion av att skärmen helt fyller framsidan. Det är fantastiskt, särskilt eftersom 6.81 OLED-panelen anpassar sin visningsfrekvens från 1 till 120Hz för att intelligent anpassa sig till innehållet som visas.

Smarttelefonen bör också tillåta dig att njuta av HDR-innehåll tack vare panelens höga ljuseffekt (1 000 nits) och den oklanderliga hanteringen av kolorimetri (100 % täckning av DCI-P3).

honor magic 4 pro-skärm

Honor tenderar också att ta hand om sina användares ögon tack vare en pulsbreddsmodulering på 1920Hz… Attraktivt på papper, vi kan inte vänta med att se detta i praktiken under vårt framtida test.

Magic 4: kraft till övers

Honors två nya referenser har en Snapdragon 8 Gen 1 och en Adreno 730 GPU; de har 8 eller 12 GB RAM, och på lagringssidan erbjuder 4 Pro 256 eller 512 GB, medan 4:an kommer att finnas tillgänglig i 128, 256 eller 512 GB.

Systemet kommer att baseras på MagicUI 6-överlägget baserat på Android 12. Liksom många tillverkare vill Honor göra MagicUI till en riktig personlig assistent genom att samla in och analysera din användningsdata för att erbjuda dig en allt mer personlig upplevelse.

Honor 4 Snapdragon

Äntligen har Honor valt att driva sin Magic 4 Pro med ett 4 600 mAh batteri, som drivs av ultrasnabb 100 W laddning, både trådbunden och trådlös laddning. Detta bör återställa 60 % batteri på 15 minuter.

Honor sätter stort på fotot

Honor Magic 4 Pro har tre fotosensorer:

  • Vidvinkelsensor: 50 Mp (1/1,56″4; ƒ/1,8);
  • Ultravidvinkelsensor: 50 Mp (ƒ/2,2 och 122°);
  • Periskop/telesensor: 64 Mp (ƒ/3,5, 3,5x optisk zoom, 50x digital zoom).
hedersbild

Det speciella med detta fotoblock kommer från det faktum att Honor lyckas slå samman brännviddsintervallet för flera sensorer för att förbättra deras skärpa. Varumärket utlovar alltså en förbättring på mer än 65% i kvaliteten på de erhållna skotten.

Honor Magic 4 Pro tillåter också en optisk zoom på 3,5x och en digital zoom på 100x.

Honor magic 4 Pro video

Tillverkaren har också jobbat hårt på videosidan. Det senaste tillskottet i sortimentet är helt enkelt den första smarttelefonen som låter dig filma i 4K 60fps 10-bitars log 4K. Kom ihåg i detta avseende att “logg”-formatet i video är motsvarigheten till RAW-formatet för fotografering, vilket ger mycket större frihet i efterproduktion. Regissörer kommer att ha mycket roligt.

Säkrare data

Honor betonar också säkerheten för personuppgifter. För att göra detta har Magic 4 Pro en 3D-frontkamera som bygger på samma operation som FaceID.

Honor Magic 4 Pro © © Nathan De Langhe för Clubic
Honor Magic 4 Pro © © Nathan De Langhe för Clubic

Honor Magic 4 Pro © Nathan De Langhe för Clubic

Smarttelefonen kommer alltså att bära Qualcomms 3D Sonic-sensor (andra generationen), en större pekyta och en snabbare sensor för att låsa upp din smartphone med fingertopparna på rekordtid.

Honor Magic 4 Pro © © Nathan De Langhe för Clubic
Honor Magic 4 Pro © © Nathan De Langhe för Clubic

Honor Magic 4 Pro © Nathan De Langhe för Clubic

Äntligen inviger Honor också en ny funktion i call. Från en enkel” För mig » din telefon anpassar ljudet på ditt telefonsamtal så att dina grannar inte kan höra din samtalspartner.

Pris och tillgänglighet

Honor Magic 4 och Magic 4 Pro kommer att finnas i olika färger: svart, vit, cyan och guld.

Mer specifikt kommer Magic 4 Pro att vara tillgänglig från €1 099, medan Magic 4 kommer att marknadsföras till ett startpris på €899. Inget tillgänglighetsdatum har ännu meddelats.

Källa: Honor MWC Conference

Relaterade Artiklar

Back to top button