Honor återgår till premiumsmarttelefoner och lanserar sina Honor Magic 3 och Magic 3 Pro i Europa

Honor Magic 3 © Honor

Honor gör en stark comeback till smartphones ultra premium med Magic, Magic 3 Pro och Magic 3 Pro+ som sätter paketet på foto och video.

Honor höll den 12 augusti 2021 en presentationskonferens för sina nya smartphones som kommer att lanseras på den europeiska marknaden. Vi kunde därför ha en bra överblick över vad som kommer att bli Magic 3 och Magic 3 Pro, avancerade enheter, samt lyxiga Magic 3 Pro+.

Läs också:
HarmonyOS 2 kan nu köras på flera Honor-smarttelefonmodeller

En extraordinär design

Smartphones från Honor Magic 3-serien utmärks av sin atypiska design. På den bakre panelen drar det enorma cirkulära fotoblocket till sig uppmärksamhet, medan den böjda skärmen som faller på kanterna nästan fungerar som ett UFO på en avancerad mobilmarknad som gradvis har lagt undan böjda plattor.

Honor Magic 3 © Honor

6,76-tums OLED-skärmen på Honor Magic 3 och Magic 3 Pro visar en definition på 2772 x 1344 pixlar halvvägs mellan Full HD + och Quad HD + och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den täcker utrymmet DCI-P3 kolorimetrisk och stöder HDR10+ . Smarttelefonerna har en IP68 vatten- och dammbeständighetscertifiering.

Läs också:
Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2

Foto och video som banners

Tillverkaren har till stor del fokuserat på foto- och videodelen av sina mobiler. Honor Magic 3 drar nytta av samma huvudsensor på 50 megapixlar och f/1.9 bländare, en ultravidvinkel på 13 Mp och f/2.2 och en monokrom sensor på 64 Mp och f/1,8.

Standardmodellen har också ett objektiv dedikerat till laserautofokus, medan Magic 3 Pro har två egna linser: ett 64 MP och f/3.5 teleobjektiv som tillåter en 3,5x optisk zoom (hybrid 10x och digital 100x) och en 8×8 ToF sensor.

Honor Magic 3 © Honor

För videor förlitar Honor sig på LUT-formatet, som är mer kvalitativt än MP4 och lättare än RAW. Målet är att erbjuda en videoskapande upplevelse nära det man kan ha med bio, med många effekter och anpassningsmöjligheter tillgängliga.

För ljud har Honor integrerade stereohögtalare och DTS:X-kompatibilitet. Smarttelefonerna är IMAX Enhanced-certifierade, vilket garanterar kvalitet och fördjupning i videorna.

Läs också:
Honor skulle också kunna släppa sin hopfällbara smartphone… men inte före årets slut

En Honor Magic 3 Pro+ som grädden på moset

För prestanda har Honor satsat på det mest kraftfulla chippet på marknaden idag, nämligen Snapdragon 888 Plus från Qualcomm, som såklart är 5G-kompatibel. Magic UI-gränssnittet, baserat på Android 11, gör Googles tjänster tillgängliga för användare i Europa.

Autonomy anförtros ett 4600 mAh batteri som stöder en laddningseffekt på upp till 66W trådbundet och upp till 50W genom induktion. Omvänd trådlös laddning är endast tillgänglig på Pro-modellen.

Honor Magic 3 © Honor

Slutligen presenterades även en lyxmodell, Honor Magic 3 Pro+. Den tar upp det mesta av de tekniska specifikationerna för Magic 3 Pro, men med en mer aggressiv design och en keramisk baksida. Vissa fotosensorer är också olika, till exempel ultravidvinkeln som går till 50 Mp och f/2,4.

Pris och tillgänglighet

Honor har inte kommunicerat något releasedatum för Europa och Frankrike för tillfället. Å andra sidan har varumärket meddelat priset i euro för sina tre nya referenser. Som föreslagits av det tekniska databladet och funktionerna är priserna upprättade.

  • Honor Magic 3 (8/256 GB): 899 euro
  • Honor Magic 3 Pro (8/256 GB): 1099 euro
  • Honor Magic 3 Pro+ (12/512 GB): 1499 euro

Källa: Honor

Relaterade Artiklar

Back to top button