Honda avslöjar framtiden för det autonoma och elektriska nyttofordonet

Honda AWV © Honda

Testat på en byggarbetsplats i flera veckor skulle Hondas lilla elektriska nyttofordon ha klarat utmaningen med framgång.

Även om den fortfarande är i prototypstadietAutonomt arbetsfordon (AWV) från Honda är redan inne i sin andra generation. Detta lilla fordon är en del av en rad prototyper som den japanska tillverkaren presenterade på CES 2018. Hittills verkar bara denna fordonsmodell ha tagit sig fram, fram till detta test under verkliga förhållanden.

En autonom byggmaskin

Den andra generationen av AWV är utrustad med olika sensorer som gör att den kan cirkulera autonomt. Ett GPS-chip hjälper den att lokalisera sig själv medan en radar och en LiDAR låter den undvika hinder. Slutligen, 3D-kameror prickar det lilla fordonet för att fjärrstyra det.

Honda samarbetade med ingenjörsfirman Black & Veatch för att utföra AWV-tester på en produktionsanläggning för solpaneler i New Mexico. Två Honda AWV fick i uppdrag att transportera nödvändig utrustning till den 400 hektar stora platsen. AWV kan bära upp till 400 kg och bogsera upp till 750 kg.

Honda går före autonom mobilitet

Med hjälp av en högupplöst karta skapad av biltillverkaren kunde AWV:arna passera platsen utan fel och självständigt och stannade vid de planerade destinationerna inom några centimeter. En besparing av tid och resurser som uppskattas mycket av Black & Veatch-anställda, som ser till att dessa prototyper tillåter dem att ta sig an andra uppgifter, förutom att de sparar långa resor till platsen för att få tag på utrustning.

Alla lampor är gröna för det lilla autonoma fordonet från Honda. Efter att ha marknadsfört den första nivå 3 autonoma bilen i Japan i mars förra året, fortsätter den japanska tillverkaren att arbeta hårt för att bli ledande inom autonom mobilitet.


Autonom bil: vilka är de olika nivåerna av autonomi och vad består de av?

Sea snake of the automobile, den autonoma bilen är ännu inte verklighet. Åtminstone i sin mest automatiserade version, vilket gör att den klarar sig utan drivrutin. Å andra sidan finns flera nivåer, och dessa är en realitet.
Läs mer

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button