Hon fördömer sexuella övergrepp i metaversa Horizon Worlds

Metaverse Horizon Worlds © Meta

de metavers de Meta känner redan till kontroversen, med vittnesmålet från en kvinna som fördömer ett sexuellt övergrepp i det helt nya virtuella universum, plågat av olika övergrepp.

Bara några dagar efter lanseringen i USA och Kanada i en version öppen för alla användare över 18 år, avslöjade Horizon Worlds-applikationen, tillgänglig via Meta VR-headset och glasögon, snabbt farorna som kan uppstå från detta helt virtuella universum. En kvinna skulle, enligt företaget Mark Zuckerberg, den 26 november ha uttryckt ett sexuellt övergrepp som hon skulle ha blivit offer för via sin avatar, på metaversens servrar.

Horizon Worlds och metaversen, de första drifterna

Betatester vid den tiden, förklarade en användare av Horizon Worlds, som därför var tvungen att rapportera till Meta-teamen det minsta krångel på plattformen, att hennes karaktär hade utsatts för ett sexuellt övergrepp.

Jag famlade inte bara igår kväll, utan andra människor stödde detta beteende, vilket fick mig att känna mig isolerad. “, hon förklarade. Fakta ägde rum på nivån med Plaza, som kan betraktas som centrum för metaversen. ” Sexuella trakasserier är redan allvarliga på nätet, men virtuell verklighet tillför intensitet till den här typen av händelser lade användaren till, särskilt chockad över beteendet hos andra betatestare.

Händelsen har bekräftats av Meta, som anser denna händelse vara ” absolut beklagligt genom Horizon Worlds utvecklingschef Vivek Sharma. Och det senare för att påminna om att det är möjligt, i metaversen, att skapa ditt eget privata virtuella utrymme, utan all interaktion. A ” Säker zon ”, som är ett verktyg som bevarar användaren som varken kan kontaktas eller beröras av någon annan. Meta verkar också antyda att offret borde ha använt denna tjänst, vilket kan vara utmanande.

Rädslan för en överföring av trakasserier från spel till virtuell verklighet

Meta lovar att fortsätta att förbättra sitt användargränssnitt, särskilt för att underlätta rapportering av misstänkt beteende. Förutom att förse användarna med ett verktyg som ska skydda dem från vissa handlingar kan både ålägga den skadade användaren ett slags ansvar men också ge en bedrövlig bild av en plattform som är tänkbar enkel och välvillig, men som slutligen redan verkar vara spegla bilden av samhället, det verkliga.

Metaverse Horizon Worlds bild © Meta

Våra kollegor från Bloomberg rapporterade också en annan mycket speciell upplevelse på plattformen. Journalisten Parmy Olson, till exempel, talade om en testperiod i taget ” roligt och spännande “, men också ” intensiv, tröttsam och ofta pinsam “. I lobbyn på Horizon Venues var hon den enda kvinnan, mitt bland ett dussin män, som kan ge en glimt av publiken – för tillfället T – av metaversen. Hon drog också paralleller med vissa förtryckande beteenden i verkliga livet. Hennes karaktär var till exempel omgiven av en grupp tysta män, några tog hennes bild, andra zoomade in på hennes avatar.

Och om den amerikanska journalisten inte utelämnar att hon hade vänliga och trevliga möten under sin upplevelse, är hon övertygad om att problemen med trakasserier ” som har funnits i spel i åratal kommer till social virtuell verklighet “. Hans slutsats var till och med att framkalla ett visst obehag under hans promenad. För tillfället och troligen i många år kommer metaversen att gå igenom en period av turbulens – långt, som ofta, från alla lagliga regleringar – som utan tvekan skulle kunna sluta med att det vackra löftet om avgång utsläcks.

Källa: Gränsen, Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button