Holiday Cyber ​​​​Security Tips – Hur du håller dig säker på semestern

Det här är tiden på året när du vill koppla av. Allt finns redan tillgängligt online. Du kan boka ett boende och eventuellt en bil att hyra. Det här inlägget berättar vad du ska göra för att undvika bedrägerier som kan göra att du hänger på kanten av ett stup och väntar på hjälp. Semester är tänkt att vara roligt. Håll dig säker på semestern genom att följa dessa semestertips om cybersäkerhet(semester tips om cybersäkerhet) .

1]Hyresbedrägeri(1]Hyresbedrägerier)

Det enklaste sättet att boka ditt boende, mat och fordon är att boka dem online. Innan du slutför affären/affärerna bör du läsa inseglarnas krångligheter så att du inte blir lurad.

Det finns människor som säger sig vara turistguider. De har sina egna webbplatser som visar upp de tjänster de erbjuder. Cyberkriminella kanske lurar bakom dessa webbplatser bara för att få dina pengar. Statlig handelskommission(Federal Trade Commission) ber dig att se till att du inte pratar med en cyberkriminell som påstår sig vara en semesterexpert.

2]Boka saker i förväg(2]Boka saker i förväg)

Få reserekommendationer från dina vänner och familj – bra resebyråer eller personliga rekommendationer för att hyra ett rum där du sannolikt kommer att semestra. Det finns alla möjliga erbjudanden som lovar dig månen i dina händer. Håll dig borta från sådana agenter.

Leta efter recensioner relaterade till hotellet du vill boka. Dessa recensioner finns också på olika webbplatser Google kartor(Google kartor). Du kan fortsätta söka i Internet(Internet), med ordet “recensioner” med det troliga namnet på ditt hotell. Till exempel om du vill kolla XYZ hotell(XYZ Hotel) , sök efter ” recensioner av Hotel XYZ”. (XYZ Hotel) Du kan också lägga till den plats du besöker i din sökning. Det kommer att se ut så här: XYZ hotell(XYZ hotell), Kalifornien(Kalifornien), recensioner”. Detta hjälper dig att se vad folk generellt säger om ett visst hotell.

Detsamma gäller för biluthyrning om du vill hyra en för att njuta av dina turer och omvägar.

Betala inte i förskott förrän du är säker på att du har en rättvis affär till hands. Men se upp för “för bra för att vara sant” meningar också.

3]Var uppmärksam på extra kostnader(3]Håll utkik efter extra avgifter)

Kontrollera extrakostnaderna för allt du bokar. De kan vara gömda djupt i villkoren eller i namnet på en skatt. Du bör fråga om skatterna på den plats där du vill tillbringa din semester så att du vet hur mycket du kommer att behöva lägga extra på boende, hyrbil och till och med mat.

Tro inte när någon erbjuder dig en semester gratis eller till ett lågt pris. Kontakta leverantörerna för att ta reda på vad som täcks och hur mycket du kan behöva för en semesterpresent du just fått. Nöj dig inte med en “gratis” semester om du blir ombedd att betala i förskott.

köpa(Köp) reseförsäkring endast från välrenommerade och licensierade försäkringsgivare. Använda sig av(Använd) kreditkort istället för kontanter för att kunna bestrida obehöriga betalningar. Om du betalar kontant kan du inte enkelt få tillbaka dina pengar.

Använd alltid kreditkort så att du vid eventuell tvist kan få tillbaka det extra belopp du kan ha betalat för något.

4]Planera din semester i förväg(4]Planera semester i förväg)

Semesterplanering hjälper dig att hitta allt du behöver online och boka enligt din bekvämlighet.

Holiday Cyber ​​​​Security Tips

 1. Dina smarta prylar kan äventyras om du använder dem slarvigt.
 2. Använd ett VPN (Använd ett VPN) när du gör transaktioner online.
 3. Det är alltid bättre att bära sin egen internetnyckel(Internetdongel) eller datakort istället för att använda offentligt Wi-Fi .(med offentligt Wi-Fi)
 4. Offentligt Wi-Fi är en säkerhetsrisk eftersom alla cyberbrottslingar enkelt kan komma åt sådana Wi-Fi-hotspots. Det här inlägget om resor Wi-Fi-säkerhet kan hjälpa dig.
 5. offentlig WiFi bara bra om du bara behöver anslutningen för att surfa på säkra webbplatser.
 6. För onlinetransaktioner, använd en speciell Internet-(Internet) nyckel; om nyckeln inte är tillgänglig, kryptera surfsessionen in offentligt Wi-Fi-nätverk(Offentlig Wi-Fi) med virtuella privata nätverk(Privat nätverk) VPN ). Några av dem ( VPN(VPN) är gratis att använda, medan de flesta av dem nu är betalda.
 7. För att ytterligare säkra din(a) enhet(er), använd ett starkt lösenord för din(a) enhet(er) på inloggningsskärmen; det gäller alla smarta enheter – smartphones, surfplattor, bärbara datorer och liknande saker som smarta klockor.
 8. Bluetooth kan användas för att komma åt din enhet; om Blåtand aktiverat på din enhet kommer den att vara synlig för andra användare som kan skanna enheter Blåtand.
 9. Prova(Försök) att inte använda laddningspunkter som finns på flygplatser och liknande platser; om det här USB – laddningsanslutning kan du bli offer för datastöld pga USB – Kabeln kan enkelt användas för att ta emot och skicka information till enheten du laddar.
 10. Håll slutligen en säkerhetskopia av alla data/filer som du anser vara nödvändiga; om du har en molnsäkerhetskopiering som OneDrive blir säkerhetskopieringen enklare
 11. Du kanske har hört talas om nätfiske; du kan få lokaliserad information om texter och whatsapp ; klicka inte på några länkar i meddelanden eftersom de äventyrar din enhet. Förutom, URL(URL) -adresser i SMS eller whatsapp tenderar att vara kort URL(URL) -adresser ; du vet inte vart de leder; använd url-förlängningsverktyg för att se om länken är falsk

Här är några cybersäkerhetstips som hjälper dig att hålla dig säker på semestern. Om du har något att tillägga, använd kommentarsektionen.

Det är den tiden på året när man längtar efter semester. Allt finns redan tillgängligt online. Du kan boka din plats för att bo och kanske hyra en bil. Det här inlägget listar vad du ska göra för att undvika bedrägerier som kan få dig att hänga utanför en klippa och vänta på hjälp. Semester är meningsfullt för njutning. Se till att du är säker på semestern genom att följa dessa semester tips om cybersäkerhet.

Cybersäkerhetstips på semestern

1]Hyresbedrägerier

Det enklaste sättet att boka boende, mat och ett fordon att ströva runt på är att boka dem online. Innan du slutför affären/affärerna måste du läsa de finare punkterna så att du inte blir lurad.

Det finns människor som säger sig vara turistguider. De har sina egna webbplatser som visar dig de tjänster de erbjuder. Bakom sådana webbplatser kan det finnas cyberbrottslingar som lurar bara för att få dina pengar. Federal Trade Commission ber dig att se till att du inte pratar med en cyberbrottsling som påstår sig vara en semesterexpert.

2]Boka saker i förväg

Få rekommendationer från dina vänner och familj för resor – bra resebyråer eller personliga rekommendationer för att hyra ett rum där du kan koppla av. Det finns alla möjliga erbjudanden som lovar dig månen i hand. Håll dig borta från sådana agenter.

Leta efter recensioner relaterade till hotellet du vill boka. Dessa recensioner finns på olika webbplatser och även på Google kartor. Du kan ytterligare söka på Internet med ordet “recensioner” med ditt troliga hotellnamn. Om du till exempel vill kolla in XYZ Hotel, sök efter “XYZ Hotel recensioner.” Du kan också lägga till platsen du besöker till sökordet. Det skulle se ut så här “XYZ Hotels, California, recensioner.” Detta hjälper dig att se vad folk i allmänhet pratar om ett visst hotell.

Detsamma gäller för biluthyrning om du vill hyra en för att njuta av dina turer och omvägar.

Betala inte i förskott förrän du är säker på att du har ett ärligt fynd till hands. Men håll ett öga på “för bra för att vara sant”-erbjudanden också.

3]Håll utkik efter extra avgifter

Kolla in extrakostnaderna för allt du bokar. De kan vara gömda djupt i villkoren eller i skattens namn. Du bör fråga om skatter på den plats du vill semestra så att du vet hur mycket extra du kommer att behöva lägga på boende, hyrbilar och till och med på mat.

Tro inte när någon erbjuder dig en semester gratis eller till låg kostnad. Kontrollera med leverantörerna för att se vad allt är täckt och hur mycket du kan behöva på semesterpresenten du just fick. Acceptera inte den “gratis” semestern om den ber dig att betala en avgift i förskott.

Köp reseförsäkring endast från kända och licensierade försäkringsgivare. Använd kreditkort istället för kontanter så att du kan obehöriga bestrida avgifter. Om du betalar kontant kan du inte enkelt återkräva pengarna.

Använd alltid kreditkort så att du vid eventuella tvister kan återkräva det extra beloppet du kan ha betalat för vad som helst.

4]Planera semester i förväg

Att planera semestern hjälper dig att hitta allt du behöver online och boka dem efter din bekvämlighet.

Cybersäkerhetstips på semestern

 1. Dina smarta prylar kan äventyras om du använder dem slarvigt.
 2. Använd ett VPN när du gör transaktioner online.
 3. Det är alltid bättre att ha med sig sin egen internetdongel eller datakort istället för att använda offentligt Wi-Fi
 4. Offentligt Wi-Fi är en säkerhetsrisk eftersom alla cyberbrottslingar lätt kan få tillgång till sådana Wi-Fi-platser. Det här inlägget om Wi-Fi-säkerhet när du reser kan hjälpa dig.
 5. Offentligt Wi-Fi är bra bara om du behöver en anslutning bara för att surfa på ofarliga webbplatser.
 6. För onlinetransaktioner, använd en dedikerad internetdongel; om dongeln inte är tillgänglig, kryptera surfsessionen på offentligt Wi-Fi med ett virtuellt privat nätverk (VPN). Vissa av dem (VPN) är gratis att använda medan de flesta av dem nu kostar
 7. För att säkra enheten/enheterna ytterligare, använd ett bra lösenord för enheten/enheterna på inloggningsskärmen; det gäller alla smarta enheter – smartphones, surfplattor, en bärbar dator och liknande saker som smartklockor
 8. Bluetooth kan användas för att komma åt din enhet; om Bluetooth är PÅ på din enhet kommer det att vara synligt för andra som kanske söker efter Bluetooth-enheter
 9. Försök och använd inte laddningspunkter som finns på flygplatser och andra sådana platser; om det är en USB-anslutning för laddning kan du falla offer för datastöld eftersom USB-kabeln enkelt kan användas för att skaffa och skicka information till enheten du laddar.
 10. Slutligen, behåll en säkerhetskopia av alla data/filer du anser nödvändiga; om du har en molnsäkerhetskopiering som OneDrive blir det lättare att säkerhetskopiera
 11. Du kanske har hört talas om nätfiske; du kan få lokaliserad information om texter och whatsapp; klicka inte på några länkar i meddelandena eftersom de äventyrar din enhet. Dessutom tenderar webbadresserna i SMS eller WhatsApp att vara korta webbadresser; du vet inte vart de leder till; använd URL-expansionsverktyg för att se om en länk är falsk

Det här är några cybersäkerhetstips som hjälper dig att hålla dig säker på semestern. Om du vill lägga till något, använd kommentarsektionen.