Högt blodtryck: eliminera denna mat omedelbart, du riskerar hjärtproblem

Hälsosam kost är viktig för att upprätthålla en regelbunden livsstil. Men fortfarande för många människor de äter inte rätt mat.

Att äta hälsosamt måste vara ett val som görs med kunskap om fakta och information och innan man äter ett livsmedel skulle det vara nödvändigt att känna till eventuella kontraindikationer som kan skada oss.

De flesta av befolkningen behåller vissa livsmedel ofarlig, men de är faktiskt ansvariga för de allra flesta av våra hälsoproblem. För att vara uppmärksamma på vår kropp behöver vi framför allt känna till dem som går till öka trycket och skada hjärtat.

Högt blodtryck: denna mat leder till många hjärtproblem

Många tror att de livsmedel som är skadliga för hjärtat är de hög fetthalt, men det är inte alltid fallet. Faktum är att det finns några oanade livsmedel som orsakar obehagliga effekter direkt.

En av dessa är lakrits, används ofta för att lugna halsont eller hosta. Dess avgörande och starka smak ger oss uppfattningen att den också kan hjälpa sluta rökamen utan vetenskapliga bevis.

Konsumtion av lakrits måste absolut kontrolleras. För dem med högt blodtryck leder att äta för mycket lakrits till flera skador och risker.

Dessa ges huvudsakligen av ett ämne som kan störa antihypertensiva läkemedel. Även minimala doser av lakrits kan leda till en snabb ökning av trycket.

Och det stannar inte där: lakrits kan ge dig allvar skada på hjärtateftersom det sänker nivåerna av kalium Och ändrar hjärtrytmen. Om mer än 50 gram lakrits tas per dag under två veckor ses de negativa effekterna direkt: illamående, trötthet och huvudvärk.

Fördelar med måttlig konsumtion

Om vi ​​lyckas konsumera lakrits klokt och måttligt har vi möjlighet att skydda huden från oxidativ stress på grund av solexponering. Under sommarsäsongen kan det säkert vara en fördel att ta hänsyn till.

Det hjälper till att nästan helt undvika bildandet av fria radikaler och är en fantastisk sådan fiende mot matförgiftning.

Slutligen, konsumera lakrits då och då, men med måtta och kontroll.

Relaterade Artiklar

Back to top button