Högt blodtryck? Cannabis kan vara lösningen

Hypertoni är en av de vanligaste sjukdomarna i industrialiserade länder. Faktum är att det påverkar cirka 20 % av den vuxna befolkningen och representerar ett av de stora kliniska problemen i modern tid. Det är en sorts tyst mördare som agerar i skuggorna och inte orsakar några symtom förrän den degenererar och orsakar allvarliga komplikationer som till och med kan leda till att personen dör. Utöver de olika försiktighetsåtgärder som kan tillämpas som att följa konstant och måttlig fysisk aktivitet, följa en hälsosam och balanserad kost, verkar det som om det finns ytterligare hjälp att sätta in för att normalisera blodtrycksvärdena. Vi pratar om cannabis.

Det stämmer, kära läsare, ni har rätt: den cannabis kan hjälpa till att minskahypertoni sänka blodtrycksnivåerna. Detta visar en studie publicerad i den berömda tidningen European Journal of Internal Medicine av forskareuniversitet Ben-Gurion från Negev Han föddes i Soroka University Medical Center. Specifikt utförde forskarna forskning angående hjärtfrekvens och olika andra parametrar som tar hänsyn till en grupp vuxna försökspersoner över 60alla uppenbarligen lider av högt blodtryck.

Forskarna noterade att de som tog medicinsk cannabis visade en förbättring av bilden av hypertoni med minska blodtryck systoliska och diastoliska. Den lägsta trycknivån inträffade också efter cirka tre timmar från att ta cannabis genom munnen. Så, som denna studie visar, en annan giltig allierad mot högt blodtryck skulle kunna representeras just av medicinsk cannabis. Detta öppnar naturligtvis dörren till finjustering mediciner baserad på denna växt som kan ge betydande lindring till dem som lider av denna sjukdom.

Relaterade Artiklar

Back to top button