Högerklicka med tangentbordet i Windows 10

Problemet uppstår ofta när det inte finns någon mus eller styrkula nära dig, eller när din bärbara dators pekplatta inte fungerar och du absolut måste använda en mus. Om du upplever sådana sällsynta tillstånd eller planerar att vidta proaktiva åtgärder för att förhindra ett sådant scenario, är du på rätt plats. Den här handledningen kommer att introducera dig till några av de mest populära och användbara kortkommandon så att du kan använda din dator utan mus eller annan pekenhet.

Högerklicka mus knapp(Klicka) med hjälp av tangentbord(tangentbord) in Windows

Så, hur kommer du att hantera din dator utan en mus? Det viktigaste du kan göra är att använda en kombination ATL+TAB-tangentALT+TAB hjälper dig att växla mellan alla öppna program. Återigen(Återigen) genom att trycka på en tangent ALT på tangentbordet kan du fokusera på menyalternativen (som ” Fil(fil)”, ” Redigera(Redigera) “,” Se(Visa) “, etc.) för ditt nuvarande program. Du kan också implementera piltangenter för att växla mellan menyer (vänster till höger och vice versa) och trycka på Enter-knappen(Enter-knappen) på tangentbordet för att utföra ” vänster klick(vänster klick) musknapp » på elementet.

Men tänk om du behöver Högerklicka(högerklicka) på en musikfil eller någon annan fil för att se dess egenskaper? Tangentbordet har 2 kortkommandon för att göra ett högerklick på valfri fil eller objekt. Antingen du håll nere SHIFT + F10 eller tryck på dokumentknappen (tryck på dokumenttangenten ) för att utföra högerklicka med tangentbordet i Windows 10(högerklicka med tangentbordet i Windows 10) .

Högerklicka med dokumenttangenten på tangentbordet i Windows | Högerklicka med tangentbordet i Windows

Några andra praktiska kortkommandon kan hjälpa dig när du inte har en mus eller annan pekenhet runt dig.


 • CTRL+ESC: för att öppna menyn Start(Start) ” (efter det kan du använda tangenterna med pilar(Pil) för att välja valfritt objekt i facket)

 • ALT + NERPIL: för att öppna rullgardinsmenyn

 • ALT+F4: för att stänga det aktuella programfönstret (flera klick stänger alla öppna program)

 • ALT+ENTER: för att öppna egenskaperna för det markerade objektet

 • ALT+MELLANSLAG: för att anropa snabbmenyn för det aktuella programmet.

 • VINN+HEM: för att rensa hela fönstret utom det aktiva.

 • VINN+MELLANSLAG: för att göra fönster genomskinliga så att du kan se skrivbordet genom dem.

 • WIN+UP-PIL: maximera aktivt fönster.

 • WIN+T: för att fokusera och bläddra igenom objekt i aktivitetsfältet.

 • WIN+B: att fokusera på ikonerna på aktivitetsfältet.(Systemfältet)

Mustangenter(Mustangenterna)

Denna funktion är tillgänglig i Windows , så att användare kan flytta muspekaren med hjälp av sifferknapparna på tangentbordet; låter helt fantastiskt, eller hur! Ja, så för att aktivera den här funktionen måste du aktivera alternativet ” Mustangenter(Mustangenter)”. Snabbtangenten för detta är ALT + vänster SHIFT + Num-Lock . Du kommer att se en popup-dialog som ber dig att aktivera mustangenter(Mustangenter) . Efter att ha aktiverat denna funktion används 4-tangenten för att flytta musen åt vänster; likaså 6 för högerrörelse, 8 och 2 upp respektive ned. Sifferknapparna 7, 9, 1 och 3 hjälper dig att röra dig diagonalt.

Aktivera musknappsalternativ i Windows 10 | Högerklicka med tangentbordet i Windows

Att utföra det vanliga vänster klick(vänsterklicka) med denna “Mustangenter”-funktion måste du först trycka på knappen snedstreck framåt (/) och då nummerknapp 5(nyckel nummer 5) . Likaså för att göra Högerklicka(högerklicka) Med denna “Mustangenter”-funktion måste du först trycka på ” minus” (-)( minusknapp (-)) och sedan nummerknapp 5(nyckel nummer 5) . För ” dubbelklicka(dubbelklicka) ” du måste klicka snedstreck,(snedstreck framåt) följt av ” plus (+) tangent (se till att du inte behöver trycka och hålla ned den första knappen innan du trycker på den andra).

Det bör noteras att alla tangentkombinationer som nämns ovan endast fungerar med det numeriska tangentbordet, som finns på höger sida av tangentbordet. Detta fungerar även om du använder en extern USB – ett tangentbord med siffertangenter på höger sida av tangentbordet.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur man högerklickar med tangentbordet i Windows 10(Hur man klickar höger med tangentbordet i Windows 10) , men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.

Problemet uppstår ofta när du inte har en mus med styrkula runt dig eller din bärbara dators pekplatta inte fungerar, men du desperat behöver använda musen. Om du har ställts inför sådana sällsynta tillstånd eller planerar att vidta proaktiva åtgärder för att förhindra dig själv från ett sådant scenario, är du på rätt plats. Denna handledning ger dig några av de mest populära användbara kortkommandon så att du kan använda datorn utan mus eller annan pekenhet.

Högerklicka med tangentbordet i Windows

Högerklicka med tangentbordet i Windows

Så hur ska du hantera din dator utan mus? Det grundläggande du kan göra är att använda ATL+TAB-tangent kombination. ALT + TAB hjälper dig att växla mellan alla öppna program och igen, genom att trycka på ALT-tangenten på ditt tangentbord, kan du fokusera på menyalternativen (som Arkiv, Redigera, Visa, etc.) för ditt program som körs för närvarande. Du kan också implementera piltangenterna för att växla mellan menyerna (vänster till höger och vice versa) och trycka på Enter-knappen på ditt tangentbord för att utföra “vänster klickk” på ett föremål.

Men tänk om du måste göra det Högerklicka i en musikfil eller på någon annan fil för att se dess egenskaper? Det finns två kortkommandon på ditt tangentbord för att högerklicka på valfri fil eller objekt. Antingen du håll nere SHIFT + F10 eller tryck på dokumentknappen att bära ut.

Högerklicka med tangentbordets dokumentnyckel i Windows | Högerklicka med tangentbordet i Windows

Några andra praktiska kortkommandon kan hjälpa dig när du inte har en mus eller annan pekenhet nära dig.


 • CTRL+ESC: För att öppna Start-menyn (efter det kan du använda piltangenterna för att välja valfritt objekt från facket)

 • ALT + NERPIL: För att öppna en listruta

 • ALT+F4: För att stänga det aktuella programfönstret (Om du trycker på detta flera gånger stängs alla öppna applikationer)

 • ALT+ENTER: För att öppna egenskaperna för det valda objektet

 • ALT+MELLANSLAG: För att ta fram snabbmenyn för den aktuella applikationen

 • VINN+HEM: För att rensa allt utom det aktiva fönstret

 • VINN+MELLANSLAG: För att göra fönstren genomskinliga så att du kan se fram till skrivbordet

 • WIN+UP-PIL: Maximera det aktiva fönstret

 • WIN+T: För att fokusera och bläddra igenom objekt i aktivitetsfältet

 • WIN+B: För att fokusera på ikonerna i systemfältet

Mustangenterna

Den här funktionen är tillgänglig med Windows, vilket gör att användare kan flytta muspekaren med det numeriska tangentbordet på ditt tangentbord; låter helt fantastiskt, eller hur! Ja, så för att aktivera den här funktionen måste du aktivera “mustangenteralternativ. Genvägstangenten för att göra detta är ALT + vänster SHIFT + Num-Lock. Du kommer att se en popup-dialogruta som ber dig att aktivera mustangenter. När du har aktiverat den här funktionen används siffertangenten 4 för att flytta musen åt vänster; på samma sätt, 6 för rätt rörelse, 8 och 2 är upp respektive ner. Sifferknapparna 7, 9, 1 och 3 hjälper dig att röra dig diagonalt.

Aktivera alternativ för mustangenter i Windows 10 | Högerklicka med tangentbordet i Windows

För att utföra en normal vänster klick genom denna “musknappar”-funktion måste du trycka på snedstreck framåt (/) först följt av nummer 5 nyckel. På samma sätt, för att utföra en Högerklicka genom denna “musknappar”-funktion måste du trycka på minus nyckel (-) först följt av nummer 5 nyckel. För’dubbelklicka‘, måste du trycka på snedstreck och sedan plus (+) tangent (se till att du inte behöver trycka och hålla ned den första knappen innan du trycker på den andra).

Det bör noteras att alla tangentkombinationer som nämns ovan fungerar endast med numeriska tangentbord som finns på höger sida av ditt tangentbord. Det kommer också att fungera om du använder ett externt USB-tangentbord med numeriska tangenter på höger sida av ditt tangentbord.

Rekommenderad:

Det är det du framgångsrikt har lärt dig Så här klickar du höger med tangentbordet i Windows 10 men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.

Relaterade Artiklar

Back to top button