HMD tillkännager Nokia T20, en hållbar surfplatta med en “2K”-skärm

Nokia T20 © Nokia

Nokia T20 går in på marknaden för android surfplattoroch kunde hitta en plats där, trots opretentiösa specifikationer.

HMD Global försöker återigen lyckan på surfplattmarknaden med en ny Nokia T20, som har argument att göra i ett segment som många tillverkare har övergivit de senaste åren.

Ett enormt batteri

Nokia T20 är utrustad med en 10,36-tums skärm med 2000 x 1200 pixlars definition. HMD annonserar “2K”-kvalitet, men gör inga misstag, det är inte 1440p. Panelen har en ljusstyrka på 400 nits (typiskt) och är certifierad med låg blått ljusemission.

Det andra stora argumentet till förmån för enheten är dess massiva 8 200 mAh batteri, vilket borde göra det möjligt för den att dra nytta av en mycket generös autonomi. USB-C-laddning kan nå effekt upp till 15W.

Chipet som utrustar den är en Tiger T610, en mycket lite känd SoC som redan används på Teclast-surfplattan eller smartphonemodellerna från Honor och HiSense. Enligt riktmärkena ger den något lägre prestanda än Snapdragon 662.

Nokia T20

Tre år av säkerhetsuppdateringar

Surfplattan erbjuder 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme, med möjlighet till expansion med microSD-kort upp till 512 GB. När det gäller anslutning drar inte Nokia T20 nytta av den senaste tekniken eftersom den finns kvar på Wi-Fi 5 och 4G, vilket dock kan vara tillräckligt för de flesta användningsområden.

Det finns en 8 Mp huvudfotosensor och en 5 Mp frontkamera. Ljud anförtros till stereohögtalare samt ett 3,5 mm-uttag, medan två mikrofoner är integrerade för att fånga röst.

Drivs av Android 11, surfplattan kommer att uppdateras till de kommande två versionerna av Android med en tvåårig funktionsspårningsgaranti. Månatliga säkerhetskorrigeringar kommer att tillhandahållas i tre år. Nokia T20 är också certifierad Android Enterprise Rekommenderas av Google.

Tillgänglighet

I Frankrike marknadsförs Nokia T20 i en nordisk blå färg till ett pris av 239,90 euro för Wi-Fi-versionen och 259,90 euro för modellen med mobilanslutning via SIM-kort.

Källa: Presskonferens

Relaterade Artiklar

Back to top button