HMD lanserar Nokia XR20, en ultra-resistent smartphone

Nokia XR20 © HMD

Långsiktigt, okrossbart mjukvarustöd, Nokia XR20 handlar om hållbarhet.

HMD Global tillkännager lanseringen av en hållbar, vattentät och resistent smartphone: Nokia XR20, en terrängversion av Nokia X20 som vi redan känner till.

Läs också:
Nokia: två framtida mobiler potentiellt utrustade med en 200 Mp-sensor… och ett oväntat OS

Nokia XR20: äntligen en oövervinnerlig konsumentsmartphone

Den tar redan upp det mesta av sitt tekniska ark, med en 6,67-tums IPS-skärm med Full HD + 2 400×1 080 pixlars definition. Förutom att den här gången skyddas plattan av ett Gorilla Glass Victus-glas som vanligtvis finns på avancerade mobiler. Fingeravtrycksläsaren är placerad på kanten av XR20.

Skärmen är också kompatibel för användning med handskar eller våta händer, vilket gör den användbar i en mängd olika extrema situationer. Smarttelefonen kommer med ett års garanti för gratis byte av skärm i händelse av brott.

Nokia XR20 är certifierad IP68 vattentät (30 minuters nedsänkning på 1,5 meters djup) samt damm och skräp. Dess MIL-STD 810H-godkännande säkerställer också hög motståndskraft mot stötar och fall.


Läs också:
Nokia formaliserar ankomsten till Frankrike av sina tv-apparater och sin Android TV-box

Seriöst mjukvarustöd

I övrigt finns det en Snapdragon 480 SoC associerad med 4 eller 6 GB RAM och 64 eller 128 GB lagringsutrymme beroende på vald konfiguration, samt stöd för 5G.

Autonomi anförtros ett 4 630 mAh-batteri med stöd för trådlös Qi-laddning på 15 W (det är mycket sällsynt i detta segment, och denna funktion saknas i X20) och trådbunden laddning på 18 W.

Samsung ISOCELL GM1 huvudfotosensor på 48 Mp och f / 1,79 bländare med autofokus åtföljs av en ultravidvinkel på 13 Mp och f / 2,4. En 8 Mp främre kamera integrerad i en punch ansvarar för selfies.

HMD lovar tre stora Android-uppdateringar (smarttelefonen kommer ut på Android 11) och fyra år av månatliga säkerhetsuppdateringar. Nokia XR20 marknadsförs från 499 euro.

Källa: presskonferens

Relaterade Artiklar

Back to top button