Hjärtat upp spelare, Bitcoins fall sänker priset på grafikkort!

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti © NVIDIA

Återigen, loppet av kryptovalutor påverkar priset på grafikkort…men den här gången ligger det i vårt intresse. Medan Bitcoin och de flesta andra virtuella valutor devalverar, GPU-priserna går ner.

Om du har väntat på att priserna ska sjunka för att köpa ett nytt grafikkort verkar detta i mitten av maj gynnsamt. Eftersom priset på många kryptovalutor rasar i spåren av Bitcoin (som har tappat nästan 60 % av sitt värde jämfört med november 2021) börjar priset på grafikkort gradvis att bli acceptabelt igen.

Nvidia och AMD tvingades anstränga sig

I vissa fall uppnås det pris som initialt rekommenderades för RDNA 2-modellerna från AMD eller Ampere från NVIDIA, påpekar TechPowerUpvilket förklarar att de två märkena tvingas anstränga sig för priser för att sälja sina aktier medan deras nästa generations GPU:er kommer att anlända senare i år.

Det måste sägas att sammanhanget tvingar deras hand lite: prisfallet på kryptovalutor tvingar många gruvarbetare att sälja sina gruvkort. På en global skala riskerar marknaden därför att gradvis bli mättad med begagnade modeller… vilket är skadligt för försäljningen av nya kort, som oundvikligen säljs till ett högre pris.

Inom den närmaste framtiden gör detta prisfall att du kan lägga vantarna på GPU:er till (något) mer rimliga priser än i början av året. Njut så länge det varar…

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button