Hitachi Zosen: Dess solid state-batteri är litet, men oförstörbart

Hitachi Zosen är det största och viktigaste industri- och ingenjörsföretaget i Japan och sysslar med produktion av ett stort antal enheter: från tv-apparater till luftkonditionering, från datorskärmar till dvd-spelare och till och med tåg. För några dagar sedan presenterade det välkända japanska företaget utvecklingen av ett 1000mAh solid state-batteri som fungerar även i extrema temperaturer. Det är ett ganska litet batteri men det är praktiskt taget oförstörbart.

Batteriet avHitachi Zosenför tillfället är det bara en prototyp, men utvecklingen av tekniken som ligger bakom den kan visa sig vara mycket viktig för användningen av batteriet med satelliter Och industriellt maskineri. Detta är ett batteri som bara kan fungera på extrema temperaturermed ett driftområde som går från -40 °C upp till 100 °C. Även när det gäller kapacitet är de framsteg som det japanska företaget gjort anmärkningsvärda. Faktum är att även om jag 1000mAh uppnådda är fortfarande mycket få om man jämför med klassikernas kapacitet litiumbatterierrepresenterar dock en anmärkningsvärd förbättring på ca 7 gånger jämfört med föregående modell.

Batteriet designat av Hitachi Zosen, att kunna arbeta i så extrema temperaturer skulle kunna ha intressanta applikationertill exempel i utrustningen av rymdsatelliter. Och just för detta har det japanska företaget formaliserat sitt samarbete medbyrå Japanska rymden JAXA som kommer att testa solid state batteri av Hitachi i rymden.

Tack vare detta samarbete kommer Hitachi Zosen att utrusta en videokamera med ett av sina solid state-batterier som JAXA kommer att bära ombord på ISSför att använda den på Kibo modul. Testviljan varar sex månader och attr kunde föreställer förspel när detta otroliga batteri kommer ut på marknaden.

Relaterade Artiklar

Back to top button