Historia om italienska registreringsskyltar över tiden: från 1994 till idag, här …

där Italiensk registreringsskylt den har en mycket komplex historia. Upp till konvertering 1994, härkomstens ursprung kunde avläsas direkt. Men även om det redan har gått lite tid går det fortfarande att hitta gamla registreringsskyltar.

Märken börjar vanligtvis med två bokstäver som anger provinsen. Undantaget är huvudstaden i Rom, vars namn är skrivet (Rom). Sedan hittar vi provinserna, som har en stil som visar symbolen för den italienska staten, och sedan 1948, det stiliserade riksvapnet med bokstäverna RI (Italienska republiken). Följande är ett distinkt nummer.

1985 var bokstäverna vita (provinsiella förkortningar orange) och basen svart. Dessa färger har dock utgått eftersom jag plastskyltar de var lika och vid olyckor, skadegörelse, blev de oigenkännliga. Senare introducerades de reflekterande plattorna i aluminium med en vit bakgrund och svarta bokstäver.

1994 ersattes systemet av en nationella system där det regionala ursprunget inte längre kan kännas igen; Istället tilldelades bokstavskombinationen i följd, med början med “”. Men den Bokstäverna I, O, Q och U användes inte.

Allt förändras med eurons inträde

Sedan införandet av Europlåt (från BB 000 HH) 1999 fanns det återigen möjlighet att klassificera fordon på regional nivå. Förutom Eurobandet (europeisk flagga och nationalitetsmärke I) på vänsterkanten finns det ytterligare ett band på höger sida, där man kan skriva ner ägaren till registreringsåret och förkortningen av provinsen, men inte nödvändigtvis.

Även autonoma provinserna Trentino ochSydtyrolen liksom den autonoma regionen Valle d’Aosta bär deras vapen till höger om flaggan.

Tilldelningen av motorcykelns registreringsskylt följer principen för bilar. Innan 1994, de två första bokstäverna (utom Rom) tilldelades enligt regionen, följt av ett distinkt nummer. Från 1994, betygen tilldelades i följd. För mopeder upp till 50 cc det fanns inget registreringskrav förrän i oktober 1993.

I den juli 2004 systemet för mopeder (och liknande fordon) har modifierats och ett nytt format har införts: kvadratisk plakett, sex svarta siffror/bokstäver på två rader på vit bakgrund. I den februari 2012 övergångsperioden då användningen av de gamla plattorna (små och sexkantiga) var tillåten är över.

Relaterade Artiklar

Back to top button