Highway Code: vi alla gjorde det, men snart kommer vi att straffas med höga böter

Njut av din guide nu, eftersom sedan 6 juli 2022 du kommer inte att kunna göra det längre. Orsaken är kopplad till den nya förordningen EU 2019/2144 i väglagen, som den kommer att ålägga biltillverkarna installera den svarta lådan för nya homologeringar och från 2024 på alla registreringar. Bli dock inte avskräckt, för du kan dra nytta av priset på bilpolicyn. Uppenbarligen är de inte uteslutna Lastbilar, Buss Och stora fordon.

Highway Code: fördelarna med den svarta lådan

Men hur fungerar den svarta lådan som ingår i väglagen? Först och främst måste det anges att den är utrustad med GPS, därför kommer den att övervaka bilens rörelser och markera olika data när du använder fordonet. Det slutar dock inte där, eftersom det också kommer att upptäcka fordonshastighetmed hänsyn till växeln ilagdavacceleration eller hans retardation. Detta “tillbehör” är också användbart när bilen är avstängd, eftersom det i händelse av stöld blir lättare att spåra det. Eller, om det pågår en incident, behöver polisen bara kontrollera uppgifterna i den svarta rutan för att härleda trafikolyckans dynamik.

Oroa dig inte, vi vet vad du tänker. Om du är rädd att din integritet kommer att äventyras av den svarta lådan, lugnar vi dig genom att säga att data endast kan laddas ner från Polis eller från försäkringsbolag (tillverkarna deklarerar det va). Dessutom minskar farorna ytterligare då den svarta lådan bara kan lagra bl.a Tidigare 30 sekunderoch 5 sekunder senare av en olycka.

Som vi sa tidigare kan användaren dra fördel av en utmärkt rabatt. Översatt till andra ord kan besparingarna gå från 20 % till 15 % om du idag bestämmer dig för att installera en svart låda.

Relaterade Artiklar

Back to top button