HDG Ultimate Guide till att ta skärmdumpar i Windows 10

Ta skärmdumpar i Windows(Windows) har alltid varit roligt, särskilt inom Windows Vista och 7, där en ny Skärmklippverktyget(Skärmklippverktyget) . Faktiskt(i princip) från Perspektiv det fanns två sätt att ta skärmdumpar på Windows utan programvara från tredje part: använda kortkommandon eller använda Skärmklippverktyget .

Innan Windows 7 det var väldigt svårt att ta skärmdumpar av hela skärmen eller till och med specifika delar av skärmen. PÅ Windows 10 det är mycket enklare, och det finns en hel del sätt att ta den perfekta skärmdumpen utan ansträngning. I den här artikeln kommer jag att täcka alla olika metoder. Jag kommer också kort att gå ner nedan om det bästa sättet att ta laddningsskärmbilder. fönster.

Se också till att kolla in mina inlägg om hur man tar skärmdumpar med OneNote och hur man tar skärmdumpar i OS X.

vanliga misstänkta

Oroa dig inte, gamla goda PrtScr och Alt + PrtScr jobbar fortfarande i Windows 10 . du kan använda PrtScr på skrivbordet eller i applikationen Windows Store(Windows Store) och den tar en skärmdump av hela skärmen och sparar den i urklippet. Alt + PrtScr kommer att ta en skärmdump av det aktiva fönstret, även om det fönstret är ett program Windows Store(Windows Store).

Om du använder en bärbar dator kan du behöva använda ett lite annorlunda kortkommando: Alt+Fn+PrtScr .

Windows-tangent + PrtScr

Windows 8/10 har också lagt till en ny kortkommando – Windows-tangent + PrtScr . Detta är en fantastisk liten genväg som fångar hela skärmen och automatiskt sparar den till ” Bilder(Bilder)” under ” Skärmdumpar(Skärmbilder) » . Den sparar filen som en PNG-fil.

printscreen windows 8

Om du bara trycker på PrtScr kopieras hela skärmen till urklippet, men bilden sparas inte i en fil. Återigen(Återigen), på en bärbar dator kan du behöva trycka Windows + Ctrl + PrtScr eller Windows + Fn + PrtScr .

Windows + Shift + S

I nyare versioner Windows 10 du kan snabbt ta en skärmdump av en del av skärmen genom att trycka på knappen Windows-tangent + SHIFT + S S. Skärmen blir vit och markören förvandlas till ett hårkors.

Du kan sedan klicka och dra och välja det område du vill spara i urklippet. Du kan sedan klistra in skärmdumpen i valfri applikation.

Sax

Beskärningsverktyg i Windows 10 nästan samma som i tidigare versioner Windows . För att öppna Snipping Verktyg i Windows 10 gå bara till initial skärm(Startskärm) och börja skriva klippning . Du kan välja mellan fyra alternativ för att ta en skärmdump: anpassad, rektangulär, fönster och helskärm.

sax

Windows 8 du kan ta skärmdumpar av appar Lagra(Lagra) vid första öppning verktyg(Klippverktyg) “Sax” och sedan gå tillbaka och öppna appen Lagra(Lagra) . Att vara i applikationen Lagra klick CTRL + PrtScr . Windows 8 växlar snabbt tillbaka till skrivbordet där du har beskärningsverktyget öppet och växlar sedan tillbaka till appen Lagra med skärmöverlägg. Nu kan du börja fånga vilket alternativ du än väljer.

Saxgrepp

Observera att om Windows 8 växlar dig inte automatiskt tillbaka till applikationen Lagra(Lagra) , kan du trycka på en tangent Windows-tangent + TAB att komma tillbaka dit. Du kommer inte ha det här problemet Windows 10 eftersom applikationer Lagra(Store) öppnas nu i fönster som vanliga program och det är mycket lättare att fånga skärmen. Läs också mitt inlägg om hur man fångar snabbmenyer med klippverktyget (fånga sammanhangsmenyer med klippverktyget).

Windows startskärm

Om du vill fånga något på skärmen innan du laddar Windows , det är nästan omöjligt om du inte tar fram kameran och börjar ta bilder. Inga kortkommandon för att ta skärmdumpar av laddningsskärmar eller BIOS etc.

Så hur får vissa människor bra skärmdumpar som inte är tagna av kameror? Skärmdumpar kan tas med virtuella maskiner. Den virtuella maskinen startar upp i värdoperativsystemet, så hela startprocessen är synlig. Jag kommer inte gå in på detaljer om virtuella maskiner här, men du kan läsa mina tidigare inlägg om hur man använder VirtualBox(hur man använder VirtualBox), hur man aktiverar Hyper-V (hur man aktiverar Hyper-V) och hur man använder VMWare Fusion (hur man använder VMWare Fusion).

Det här är tre olika program som du kan använda för att skapa virtuella maskiner. virtuell låda är gratis och öppen källkod så jag rekommenderar att du använder det. Hyper-V är också gratis, men lite svårare att använda. Möjligen VMWare(VMWare) de bästa verktygen, men de kostar anständiga pengar. Njut av!

Att ta skärmdumpar har alltid varit roligt i Windows, särskilt med Windows Vista och 7, som inkluderade det nya Snipping Tool. I grund och botten, sedan Vista, har det funnits två sätt att ta skärmdumpar i Windows utan programvara från tredje part: genom att använda kortkommandon eller använda klippverktyget.

Innan Windows 7 var det mycket komplicerat att ta skärmdumpar av hela skärmen eller till och med av specifika delar av skärmen. I Windows 10 är saker mycket enklare och det finns en hel del sätt att få den perfekta skärmdumpen utan mycket arbete. I den här artikeln ska jag gå igenom alla olika metoder. Jag kommer också kort att tala om det bästa sättet att ta skärmdumpar av Windows startskärm.

Se också till att kolla in mina inlägg om hur man tar skärmdumpar med OneNote och hur man tar skärmdumpar i OS X.

De vanliga misstänkta

Oroa dig inte, bra PrtScr och Alt + PrtScr fungerar fortfarande i Windows 10. Du kan använda PrtScr på skrivbordet eller i en Windows Store-app och den tar en skärmdump av hela skärmen och sparar den i urklippet. Alt + PrtScr kommer att ta en skärmdump av det aktiva fönstret, även om det fönstret är en Windows Store-app.

prt scrn

Om du använder en bärbar dator kan du behöva använda en lite annan tangentkombination: Alt+Fn+PrtScr.

Windows-tangent + PrtScr

I Windows 8/10 har det också lagts till en ny kortkommando som är Windows-tangent + PrtScr. Detta är en finfin liten genväg som fångar hela skärmen och automatiskt sparar den till din Bilder mapp under Skärmdumpar. Den sparar filen som en PNG-fil.

Skriv ut skärm windows 8

Om du bara trycker på PrtScr av sig själv kommer det att kopiera hela skärmen till ditt urklipp, men bilden sparas inte i en fil. Återigen, på en bärbar dator kan du behöva trycka Windows + Ctrl + PrtScr eller Windows + Fn + PrtScr.

Windows + Shift + S

I de nyare versionerna av Windows 10 kan du snabbt ta en skärmdump av en del av din skärm genom att trycka på Windows-tangent + SHIFT + S. Skärmen blir vit och markören förvandlas till ett hårkors.

Du kan sedan klicka och dra och markera det område som du vill spara i urklippet. Du kan sedan klistra in skärmdumpen i valfri app.

Skärmklippverktyget

Klippverktyget i Windows 10 är ungefär detsamma som med tidigare versioner av Windows. För att öppna Snipping Tool i Windows 10, gå bara till startskärmen och börja skriva klippning. Du kan välja mellan fyra olika alternativ för att ta din skärmdump: fri form, rektangulär, fönster och helskärm.

Skärmklippverktyget

I Windows 8 kan du ta skärmdumpar av Store-appar genom att först öppna Snipping Tool och sedan gå tillbaka och öppna din Store-app. När du är i Store-appen, fortsätt och tryck CTRL + PrtScr. Windows 8 växlar snabbt tillbaka till skrivbordet där du har klippverktyget öppet och växlar sedan tillbaka till Store-appen med skärmöverlägget. Nu kan du börja ta bilder beroende på vilket alternativ du valde.

Fångst av klippverktyg

Observera att om Windows 8 inte automatiskt växlar tillbaka till Store-appen kan du trycka på Windows-tangent + TAB Du kommer inte ha det här problemet i Windows 10 eftersom Store-appar öppnas i Windows nu som vanliga program och är mycket lättare att ta tag i på skärmen. Läs också mitt inlägg om hur man fångar snabbmenyer med hjälp av klippverktyget.

Windows startskärm

Om du vill fånga något på din skärm innan Windows laddas är det i stort sett omöjligt om du inte tar fram en kamera och börjar ta bilder. Det finns inga kortkommandon för att ta skärmdumpar av startskärmar eller BIOS, etc.

Så hur får vissa människor bra skärmdumpar som inte är tagna av kameror? Skärmdumpar kan tas med hjälp av virtuella maskiner. En virtuell maskin laddas i ett värdoperativsystem och därför är hela uppstartsprocessen synlig. Jag kommer inte gå in så mycket i detalj om virtuella maskiner här, men du kan läsa mina tidigare inlägg om hur man använder VirtualBox, hur man aktiverar Hyper-V och hur man använder VMWare Fusion.

Det är tre olika program du kan använda för att skapa virtuella maskiner. VirtualBox är gratis och öppen källkod, så jag rekommenderar att du använder det. Hyper-V är också gratis, men det är lite mer komplicerat att använda. VMWare har förmodligen de bästa verktygen, men kostar en anständig summa pengar. Njut av!