Hayabusa 2: hittade ett mystiskt “objekt” i fragmenten av asteroiden

För en tid sedan kapseln som innehåller proverna avasteroid Ryugu samlas in av sonden Hayabusa 2 av JAXA (japansk rymdorganisation). Inom en snar framtid kommer noggranna analyser att genomföras för att på djupet veta sammansättningen av dessa asteroider.

Med dagarnas gång har studierna därför genomgått en avsevärd utveckling, av denna anledning har vi hittills flera bilder på de insamlade proverna med mera. där JAXA har samlat det sistnämnda i ett enda blogginlägg. Detta tillåter användare att få en övergripande bild av uppdragetasteroid Ryugu.

Hayabusa 2: vad du inte vet om uppdraget

En sak som ingen av oss vet är att sonden utfördes olika uttag, vars prover placeras i var sin kammare. Anledningen är mycket enkel: att samla de senare på olika djup och hålla dem på separata platser gör att du kan få en mer fullständig uppfattning om deras sammansättning baserat på djup.

där JAXA han meddelade också att han hittade i av kapseln av Hayabusa 2 “Många partiklar större än 1 mm”. Å andra sidan, prover (av material under ytan) av större dimensioner än A och placeras i.

Men den detalj som väcker flest frågor finns i Rum C: inuti det presenterades ett konstigt föremål av konstgjort ursprung. Det har dock ännu inte varit möjligt att identifiera dess tillhörighet dessa är inte främmande spår, men av en del av sonden. Enligt forskarna kan det vara en del av provtagaren Hayabusa 2 “Trasig” från kulan som användes för provinsamling.

Relaterade Artiklar

Back to top button