Hayabusa 2: där allt började, hitta spår av liv på en asteroid

Det finns 20 typer av aminosyror finns i proverna av Japanska rymdsonden Hayabusa 2fördes till jorden av en asteroid i slutet av 2020. Av detta var det möjligt att för första gången härleda förekomst av organiska föreningar om asteroider i rymden, det vill säga: förstå livets ursprung (så konstaterade utbildningsdepartementet).

Hayabusa 2: de olika uppdragen och hypoteserna

I december 2020 innehöll kapseln som Hayabusa 2 bar på ett sexårigt uppdrag mer än 5,4 gram material från asteroiden Ryugu, som ligger mer än 300 miljoner km bort. Denna sond syftar till att avslöja mysterierna kring solsystemets och livets ursprung.

I en ytterligare analys av proverna som initierades 2021 av och av forskningsinstitut över hela landet, inklusive University of Tokyo och University of Hiroshima, förekomst av vatten och organiskt material.

Men hur kom aminosyrorna till den antika jorden? Det finns flera teorier, men en påstår specifikt att de kom ifrån meteoriter, med aminosyror upptäckta i en meteorit som finns på jorden. Meteoriter som når jorden som regel de brinner när de kommer i kontakt med atmosfären. Då kommer de på nolltid kontaminerade av marklevande mikroorganismer.

Kensei Kobayashi, en professor i astrobiologi vid Yokohama National University, sa att upptäckten av flera typer av aminosyror på en utomjordisk kropp kan indikera förekomsten av utomjordiskt liv. Han sa: L

Relaterade Artiklar

Back to top button