Har Samsung rätt att håna Apples brist på innovation på iPhone 14?


Några dagar innan presentationen aviPhone 14Samsung har precis publicerat en kort video som presenterar de nya funktionerna i dess senaste smartphones.

Samsung har för vana att reta Apple inför varje produktlansering från sin konkurrent och bevisar det än en gång med den här videon.

Samsung betalar Apples päron, som nästan varje år

Svart bakgrund, djup röst, dramatisk musik. Klippet börjar som många Apple-videor som presenterar sina produkter med all den betoning som det kaliforniska varumärket kan visa. Bara berättaren i vårt klipp för dagen är lite ironisk och hånar försiktigt bristen på innovation hos sin rival.

Här är hela texten till videon: Spänn upp dig för Apples senaste lansering när du går in i en värld där alla huvuden kommer att vända sig, men inte åt dig. Där den högsta upplösta kameran på en smartphone kommer att finnas i någon annans ficka. Där det episka fotot av månen som samlar alla likes inte kommer att bli ditt. För den här innovationen kommer inte snart till en iPhone nära dig. Hon är redan här i galaxen ».

Som ni säkert har förstått drar Samsung nytta av förväntningarna som genereras av Apple-eventet, som anordnades onsdagen den 7 september, för att skryta med sin senaste hopfällbara smartphone, nämligen Samsung Galaxy Z Flip4 men även Samsung Galaxy S22 Ultra och den tekniska utsvävningar integrerade i dessa två enheter.

En rolig men ibland riskabel strategi

Det är inte första gången som Samsung hånar sin direkta konkurrent. Vi minns särskilt en kampanj riktad mot iPhone X 2017 där alla kunder som köade framför en Apple Store hade ett lås i pannan som liknade hacket på den nyligen tillkännagivna smarttelefonen. Varumärket hade också riktat in sig på försvinnandet av jackporten på iPhone 7.

Samsung reklam iPhone X Notch © © Samsung

Låt oss vara ärliga, de små “bråken” mellan företag är ofta kryddiga och får oss att le mellan två smartphonepresentationer. En strategi som inte är utan risk, Samsung har ibland snubblat över mattan med sina kampanjer och fått möta en del motreaktioner.

Om märket gjorde narr av sin konkurrent för tillbakadragandet av portjacket, följde det slutligen det mycket snabbt genom att dra tillbaka det i sin tur några månader senare. Detta hade inte misslyckats med att upptäckas av fans av märket Apple.

Ännu värre, några år efter att ha delat upp en retande reklam om iPhone 5s mycket låga autonomi, fick Samsung möta en av de värsta kriserna i sin historia med Samsung Galaxy-batterifodralet. Note 7 exploderade. Sluta skratta.

Apple för sin del lever i sin bubbla. Företaget kommenterar eller parodierar inte sina konkurrenters produkter och tjänster för att undvika dålig buzz i händelse av ett tillverkningsproblem på en av dessa enheter.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button