Har Samsung Galaxy Tab S8 Ultra tillgångarna för att stimulera iPad Pro?

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra © Samsung

Med Samsung Galaxy Tab S8 Ultra förstärker tillverkaren sitt spel och konkurrerar direkt mediPad Pro. Låt oss ta en rundtur hos ägaren och tillsammans se om den nya Läsplatta Samsung har alla argument för att gnugga sig med Apples avancerade skiffer.

Samsung drog fördel av sitt Galaxy Unpacked-evenemang för att avslöja både Galaxy S22 och Galaxy S22 Ultra men också sitt senaste utbud av Samsung Galaxy Tab S8-surfplattor. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra gjorde naturligtvis ett starkt intryck då tillverkaren har gjort allt för att erbjuda en premiumupplevelse till sina användare.

Design och skärm: XXL-format

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ligger inte på sitt namn med en 14,6-tumsskärm, en av de största minnesbrickorna som setts på en pekplatta. Bredvid passar iPad Pro för en liten spelare med en skärm på “bara” 12,9 tum.

När det gäller skärmteknik har Samsung valt en 2 960 x 1 848 pixlar AMOLED-panel med en adaptiv uppdateringsfrekvens på 120 Hz, en teknik som perfekt behärskas av den koreanska tillverkaren som lovar oändlig kontrast och mycket hög färgåtergivning. Apples iPad Pro (2021) ignorerar OLED och inledde ankomsten av mini-LED-teknik. Denna har flera tusen oberoende hanterade zoner för att ge bättre kontrast samtidigt som den bibehåller utmärkt ljusstyrka.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra embargo © © Samsung

Som ett resultat av sin gigantiska skärm är Samsung Galaxy Tab S8 Ultra lite tyngre än iPad Pro med en vikt på 726 gram mot 684 gram för Apple-enheten, men denna övervikt förblir väldigt lätt och bör inte vara för mycket. i hand.

Båda enheterna har även en kontakt för att ansluta ett tangentbord/styrplatta och använda surfplattan på samma sätt som en dator. De är båda också kompatibla med en penna, med den enda skillnaden att Samsung integrerar den i sin surfplatta som standard, medan Apple bara erbjuder sitt tillbehör som ett betalalternativ (135 euro).

För biometrisk igenkänning väljer Samsung Galaxy Tab S8 Ultra en fingeravtryckssensor under skärmen medan iPad Pro har Face ID ansiktsigenkänning.

Prestanda och anslutningsmöjligheter: top of the line, med en liten ledning för Samsung

Vem säger premium surfplatta säger toppprestanda. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra har därför Qualcomms senaste Snapdragon 8 Gen 1 SoC, ett åttakärnigt chip med en maximal frekvens på 2,99 GHz. iPad Pro drar nytta av en Apple M1-processor, samma chip som fungerar i MacBook Air och MacBook Pro.

Standardlagringen är 128 GB för båda modellerna, men fördelen är med Samsung som dessutom erbjuder en micro SD-port för att utöka lagringen upp till 1 TB, där iPad Pro (2021) endast har varianter upp till 2 TB, som erbjuds till priser nära till 2 000 euro.

De två plattorna erbjuder också 5G-alternativ för att ansluta på resande fot, men Samsung Galaxy Tab S8 Ultra har också ett Wi-Fi 6E-chip, den senaste trådlösa standarden, när iPad Pro får nöja sig med ett enkelt Wi-Fi 6-chip. Hur som helst, båda modellerna erbjuder det bästa för ultrasnabba nedladdningar.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra embargo © © Samsung

Kamera: mycket kapabla surfplattor för videosamtal, mindre användbara för enkla bilder

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra har en 13 megapixel sensor på baksidan samt en 6 megapixel ultra vidvinkelsensor. För sin del erbjuder iPad Pro också en dubbel sensor med en 12-megapixel vidvinkel och en 10-megapixel ultravidvinkel, kombinerat med en LiDAR-sensor.

Det verkliga intresset för dessa två skivor ligger dock mer i deras främre sensorer, som gör att videosamtal kan ringas. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra har en dubbel 12-megapixel vidvinkel- och ultravidvinkelsensor när iPad bara har en enda 12-megapixel ultravidvinkelsensor.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra embargo © © Samsung

Båda enheterna erbjuder också automatisk ansiktsspårning under samtalet, men Samsung Galaxy Tab S8 Ultra har en fördel: dess centrerade kamera i landskapsläge, vilket gör att du kan vara perfekt centrerad där iPad Pro, vars kamera är på överkanten av enheten, ger dig intrycket av att titta åt vänster eller höger hela tiden.

Batteri: mellan 8 och 14 timmars användning, beroende på din användning

Batteriet i Samsung Galaxy Tab S8 Ultra är 11 200 mAh. Apple ger ingen information om kapaciteten hos dess ackumulator.

För autonomi lovar Samsung åtta timmars webbsurfning i Wi-Fi och 14 timmars videouppspelning när dess konkurrent förblir fixerad på en mångsidig autonomi på 10 timmar, vilket vi kan bekräfta i vårt test.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: iPad Pro-mördaren?

Med Samsung Galaxy Tab S8 Ultra tänker det koreanska varumärket inte bara följa sin eviga kaliforniska rival, utan att erbjuda den definitiva versionen av pekplattan.

Gigantisk skärm, penna medföljer, tekniskt blad som bara erbjuder det bästa av det bästa inom nuvarande mobilteknik, släng inte mer, den här enheten är ett koncentrat av innovationer för att anpassas till alla användare.

Om hårdvaran redan fångar vårt öga och om vi inte kan vänta med att få tag på den är det bara en punkt som stör oss och det gäller Android. Som vi vet erbjuder Samsung nu en förstklassig användarupplevelse med gester anpassade till surfplattans format eller till och med DeX-läget som förvandlar OneUI, tillverkarens överlägg, till en riktig liten mobil PC.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra © Samsung

Tyvärr är applikationer anpassade till surfplattans format sällsynta på Google OS och om en Microsoft Office-användare omedelbart vet hur han ska hitta sina små, är många program lite eller dåligt anpassade till enheter över 10 tum, där iPad ligger flera steg före med en mycket omfattande App Store.

Om du letar efter den bästa möjliga surfplattan för att konsumera innehåll eller surfa på webben, är Samsung Galaxy Tab S8 Ultra förmodligen det bästa valet som finns idag. Om du också letar efter din nästa dator för arbete hemma och på resande fot, råder vi dig att ta reda på de olika programvarorna du använder dagligen och att prova enheten innan du gör ditt slutliga val.

Vilka är de bästa iPadsna? Jämförelse 2022

De dagar då Apple bara erbjöd en och enda iPad till sina lojala fans är förbi. Mer än 10 år efter lanseringen av den första modellen har tillverkaren multiplicerat modellerna för att stödja användningen av var och en av sina användare. Är du lite vilsen i detta överflöd av tabletter? Få inte panik, vår jämförelse är till för att hjälpa dig göra ditt val.
Läs mer

Källa: TrustedReviews

Relaterade Artiklar

Back to top button