Har mitt Microsoft- eller Hotmail-konto blivit hackat? Hur man kontrollerar den senaste aktiviteten på mitt konto

vet du(Har) du att du kan kontrollera om din har blivit hackad Microsoft konto(Microsoft-konto) av någon annan? Om du misstänker att en annan person använder ditt Skype, din tjänst Outlook e-post(Outlook-e-post) , ditt Xbox-ID eller ditt Microsoft konto(Microsoft-konto), kan du hitta det verkliga svaret på några minuter. Här är vad du kan göra för att ta reda på om du har blivit hackad eller inte, och hur du förhindrar framtida hack:

Vad är ett konto Microsoft , het mail , Skype eller Xbox(Skype- eller Xbox-konto) ?

Microsoft(Microsoft) Det finns många produkter och tjänster som människor använder för alla typer av konton: e-posttjänster som t.ex Hotmail eller Outlook(Hotmail eller Outlook) Skype-identifierare(Skype-ID), identifierare Xbox(Xbox-ID:n) eller Microsoft-konton,(Microsoft-konto) som du använder för att logga in Windows 10 . Även om du kanske tänker på alla dessa konton som olika, är de alla lika: Microsoft konto(Microsoft konto) . Din hotmail adress(Hotmail-adress) är Microsoft konto(Microsoft konto) ; din Skype konto(Skype-konto) är Microsoft konto(Microsoft-konto), ditt Xbox ID är Microsoft konto(Microsoft-konto), etc. För att lära dig mer, läs den här artikeln: Snabbfrågor: vad ärMicrosoft konto(Microsoft konto) Syn , Xbox , Skype )?.

Så här kontrollerar du den senaste aktiviteten i din Microsoft/Hotmail-konto

Öppna en webbläsare och gå till https://account.microsoft.com. Där loggar du in med ditt Microsoft-kontos e-postadress och lösenord(Microsoft-kontots e-postadress och lösenord) . Om du har aktiverat tvåstegsverifiering för ditt konto kan du behöva ange Säkerhetskod(säkerhetskod) , som du kan få med applikationen på din smartphone, sms:a meddelanden eller e-post(meddelande eller e-post) till en annan adress.

Efter att ha loggat in kommer du att se kontrollpanelen för din Microsoft konto(Microsoft konto) . I verktygsfältet högst upp, klicka eller tryck på ” Säkerhet(Säkerhet) ” .

Du ser nu flera säkerhetsrelaterade alternativ. Till höger finns en ruta som heter “Visa senaste aktivitet”. (“Granska senaste aktivitet.”)Klicka eller tryck på knappen “Visa aktivitet (“Granska aktivitet)» .

Microsoft-konto senaste aktivitet

I det här skedet kan du bli ombedd att bekräfta Lösenord(lösenord ett) igen eftersom du försöker komma åt känslig information. Om ja, vänligen ange din lösenord och klicka (lösenord och tryck) “Att komma in”.(“Logga in.”)

Microsoft-konto senaste aktivitet

Du visas nu en logg över alla dina senaste inloggningsåtgärder(inloggningsaktivitet) från den aktuella sessionen.

Microsoft-konto senaste aktivitet

Skrolla(Bläddra) listan med åtgärder nedåt och expandera var och en. För varje inloggningsåtgärd du ser datum och tid(datum och tid), dess status (lyckad eller misslyckad inloggning), enheten och plattformen från vilken försöket gjordes, webbläsaren som användes, IP-adress(IP-adress) och geografisk plats. varifrån inloggningsförsöket gjordes.

Till exempel fick jag reda på att en av Bulgarien(Bulgarien) försökte komma åt min Microsoft konto,(Microsoft-konto) men utan framgång.

Microsoft-konto senaste aktivitet

När du har kontrollerat allt i den senaste loggen handling(aktivitetslogg), du kommer att veta om någon annan har hackat ditt konto.

Vad du ska göra om din Microsoft konto(Microsoft-konto) hackad

Om inloggningsåtgärden är misstänkt bör du klicka eller trycka på länken som säger ” Skydda(Säkra ditt konto.” Följ sedan instruktionerna Microsoft för att byta lösenord och kontrollera säkerheten för ditt konto(konto säkerhet).

Microsoft-konto senaste aktivitet

Om din Microsoft konto(Microsoft-konto) hackades och personen som hackade det ändrade ditt lösenord, då är du i en hemsk situation, och bara Microsoft kan hjälpa dig. Gå till den här sidan och följ instruktionerna där: Återställ ditt Microsoft-konto.

Hur förhindrar man hacking?

Om du inte vill att ditt konto ska hackas rekommenderar vi att du ändrar ditt lösenord. Microsoft konto(Microsoft-konto) och använd ett långt lösenord som innehåller olika tecken och är svårt att gissa. Du bör också aktivera tvåstegsverifiering och godkänna inloggningsförfrågningar med din smartphone. Alltså var och en tid när någon(gång någon) – något är autentiserat med ditt knäckta lösenord, du kan avvisa ett inloggningsförsök direkt från din smartphone. Om du vill veta hur du gör det, läs dessa guider:

  • Microsoft AuthenticatorAndroid : logga in(Logga in MS-konto(MS-konto)
  • Hur du ställer in tvåstegsverifiering för din Microsoft konto(Microsoft-konto) med med Google Authenticator(Google Authenticator)

Har ditt Microsoft-konto blivit hackat?

Chansen är stor att du har läst hela den här artikeln eftersom du misstänker att någon har hackat sig in på din Microsoft konto,(Microsoft-konto) eller så vet du att någon har gjort det. Innan du stänger den här guiden, vänligen dela med dig av vad du har lärt dig: Har din Microsoft konto? (Microsoft-konto) Var är personen som gjorde detta? Du(Har) återställt och säkrat ditt konto? Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

Visste du att du kan kontrollera om ditt Microsoft-konto hackades av någon annan? Om du misstänker att en annan person använder ditt Skype, din Outlook e-posttjänst, ditt Xbox ID eller ditt Microsoft-konto kan du hitta det riktiga svaret på några minuter. Här är vad du kan göra för att upptäcka om du har blivit hackad eller inte och hur du förhindrar att du blir hackad i framtiden:

Vad är ett Microsoft-, Hotmail-, Skype- eller Xbox-konto?

Microsoft har många produkter och tjänster som människor använder, genom alla typer av konton: e-posttjänster som Hotmail eller Outlook, Skype ID, Xbox ID eller Microsoft-konton som du använder för att logga in på Windows 10. Även om du kanske anser att alla dessa konton är olika , de är alla samma sak: ett Microsoft-konto. din Hotmail-adress är ett Microsoft-konto; ditt Skype-konto är ett Microsoft-konto, ditt Xbox-ID är ett Microsoft-konto och så vidare. För att lära dig mer, läs den här artikeln: Enkla frågor: Vad är ett Microsoft-konto (Outlook, Xbox, Skype)?.

Så här kontrollerar du den senaste aktiviteten på ditt Microsoft/Hotmail-konto

Öppna en webbläsare och gå till https://account.microsoft.com. Där loggar du in med ditt Microsoft-kontos e-postadress och lösenord. Om du har aktiverat tvåstegsverifiering för ditt konto kan du behöva ange en säkerhetskod som du kan ta emot med en app på din smartphone, ett sms eller e-post till en annan adress.

När du har loggat in ser du en instrumentpanel för ditt Microsoft-konto. Klicka eller tryck på i verktygsfältet högst upp säkerhet.

Microsoft, konto, senaste aktivitet

Nu ser du flera säkerhetsrelaterade alternativ. Till höger finns en ruta som heter “Granska den senaste aktiviteten.” Klicka eller tryck på “Granska aktivitet knapp.

Microsoft, konto, senaste aktivitet

I det här steget kan du bli ombedd att verifiera ditt lösenord en gång till, eftersom du försöker komma åt känslig information. Om du är det, skriv ditt lösenord och tryck “Logga in.”

Microsoft, konto, senaste aktivitet

Nu visas en logg över all din senaste inloggningsaktivitet, från och med den aktuella sessionen.

Microsoft, konto, senaste aktivitet

Rulla ner i listan med aktiviteter och utöka var och en. För varje inloggningsaktivitet ser du datum och tid, dess status (lyckad eller misslyckad inloggning), enheten och plattformen från vilken försöket utfördes, webbläsaren som användes, IP-adressen och den geografiska platsen varifrån inloggningsförsöket kom.

Till exempel har jag fått veta att någon från Bulgarien försökte komma åt mitt Microsoft-konto och inte lyckades.

Microsoft, konto, senaste aktivitet

När du har kontrollerat allt i den senaste aktivitetsloggen vet du om någon annan har hackat ditt konto.

Vad du ska göra om ditt Microsoft-konto har blivit hackat

Om en inloggningsaktivitet är skum bör du klicka eller trycka på länken som säger “Säkra ditt konto.” Fortsätt sedan med instruktionerna från Microsoft för att ändra ditt lösenord och granska ditt kontosäkerhet.

Microsoft, konto, senaste aktivitet

Om ditt Microsoft-konto hackades och personen som hackade det har ändrat ditt lösenord, är du i en fruktansvärd situation, och bara Microsoft kan hjälpa dig. Gå till den här sidan och följ instruktionerna som delas där: Återställ ditt Microsoft-konto.

Hur förhindrar man att bli hackad?

Om du inte vill att ditt konto ska hackas rekommenderar vi att du ändrar ditt Microsoft-kontolösenord och använder ett långt, som innehåller olika tecken och är svårt att gissa. Du bör också aktivera tvåstegsverifiering och godkänna inloggningsförfrågningar med din smartphone. På så sätt kan du neka inloggningsförsöket direkt från din smartphone varje gång någon annan autentiserar med ditt hackade lösenord. Om du vill veta hur du gör detta, läs dessa guider:

Blev ditt Microsoft-konto hackat?

Troligtvis har du läst hela den här artikeln för att du misstänker att någon annan har hackat ditt Microsoft-konto eller om du vet att någon gjorde det. Innan du stänger den här handledningen, dela med dig av vad du har lärt dig: Blev ditt Microsoft-konto äventyrat? Vilken är platsen för personen som gjorde det? Har du återställt och säkrat ditt konto? Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button