Här kommer den supersnabba 240w-laddningen från Oppo: den snabbaste i världen

Revolutionerande snabbladdningsteknik presenterad på Mobile World Congress 2022 i Barcelona.

SUPERVOOC 150W, med Battery Health Engine, sätter ett nytt rekord i laddnings-urladdningscykler för smartphones, medan SUPERVOOC 240W sätter en ny industristandard för snabbladdning.

På Mobile World Congress 2022 som öppnade idag, OPPO, ett av världens ledande företag inom sektorn för smarta enheter, presenterar två innovativa teknologier inom snabbladdningsområdet: SUPERVOOC 150W med Battery Health Engine (BHE) och SUPERVOOC 240W.

OPPO har integrerat den proprietära Battery Health Engine-teknologin inuti SUPERVOOC 150W blixtladdning, för att låta batteriet behålla 80 % av sin ursprungliga kapacitet efter 1 600 laddningscyklerfördubblar industristandarden och ger extremt snabb laddning, plus batterilivsskydd.

SUPERVOOC 240W blixtladdning markerar det sista tekniskt genombrott inom mobiltelefonibranschen. Laddar ett batteri från 4500mAh från 1 % till 100 % på cirka 9 minuter, SUPERVOOC 240W inleder en ny era av säker och effektiv snabbladdning.

“Tekniken inom smartphoneladdning utvecklas ständigt och i en ständigt ökande takt, och användarnas förväntningar svarar därefter. Av denna anledning, sedan lanseringen av VOOC-blixtladdning 2014, har OPPO arbetat på en allsidig laddningsupplevelse, vilket leder utvecklingen av allt mer innovativ teknik. Vi kommer att fortsätta att tänja på gränserna, aktivt ta itu med nya problem som försämrad batteritid och förse användare med säkra, effektiva och smarta laddningslösningar som går utöver hastighet.” Kommenterade Jeff Zhang, OPPO Chief Charging Technology Scientist.

SUPERVOOC 150W med Battery Health Engine: avancerad laddningseffektivitet

SUPERVOOC 150W med BHE använder direktladdningsteknik med laddningspumpar, kapabla att stödja upp till 20V / 7,5A, kapabla att ladda ett batteri från 4500mAh från 1 % till 50 % på 5 minuter och upp till 100 % på 15 minuter

Dessutom, för SUPERVOOC 150W med BHE galliumnitrid (GaN) för att minska storleken på adaptern till nästan samma storlek som den tidigare generationens 65W SUPERVOOC-adapter, som mäter 58 x 57 x 30 mm och väger cirka 172g.

Battery Health Engine: över hastighet

För att förbättra den allsidiga laddningsupplevelsen är SUPERVOOC 150W blixtladdning utrustad med Battery Health Engine-teknologi, som drivs av OPPOs proprietära batterihanteringschip som inkluderar två nyckelteknologier: Smart Battery Health Algorithm och Battery Healing Technology. Tillsammans förbättrar de batteritid, säkerhet och prestanda genom att optimera hårdvara och mjukvara.

Smart Battery Health Algorithm kan spåra den elektriska potentialen i realtid genom den negativa elektroden inuti smartphonebatteriet. Justerar dynamiskt laddningsvalutan inom ett rimligt intervall, minimerar förekomsten av dött litium samtidigt som den maximala laddningsströmmen bibehålls, vilket säkerställer längre batterilivslängd och snabbare laddningshastigheter.

Battery Healing-tekniken optimerar batteriets livslängd från dess interna system. Genom att förbättra elektrolytformeln repareras elektroderna kontinuerligt under batteriets laddnings- och urladdningscykler, vilket bildar ett mer stabilt och hållbart Solid Electrolyte Interface (SEI), som hålls, i realtid, i perfekt skick. Detta hjälper till att minska slitage på batteriets positiva och negativa elektrodervilket förbättrar dess prestanda och förlänger dess livslängd.

Måttet på batterilivslängden i smartphoneindustrin beräknas på antalet laddningscykler. De flesta telefoner på marknaden kan behålla 80 % efter 800 cykler. OPPO har fördubblat dem till 1600.

Battery Health Engine-teknik kommer att byggas in i de flesta mellan-till-high-end OPPO- och OnePlus-telefoner, vilket ger säkerhet, effektivitet och batteritid till ett växande antal användare. SUPERVOOC 150W blixtladdning med BHE kommer att lanseras på en OnePlus smartphone under andra kvartalet 2022.

SUPERVOOC 240W: nästa gräns för snabbladdning

För att klara av den växande efterfrågan på högeffektiva laddningslösningar i en ålder av intelligent 5G-anslutning har OPPO ytterligare tänjt på gränserna för högeffektiv blixtladdning och lanserat SUPERVOOC 240W. Denna nya teknik klarar av att ladda ett 4500mAh batteri per 100% på cirka 9 minuter.

SUPERVOOC 240W stöder upp till 24V / 10A Type-C gränssnittsladdning.

Dessutom överensstämmer den med specifikationerna för befintliga enheter och är testad i termer av värmeavledning, vilket säkerställer optimal effektivitet och större säkerhet. Slutligen, den huvudsakliga urladdningshastigheten för batteriet som gör att hårdvaran kan stödja maximalt 240W.

SUPERVOOC 240W använder fem skyddsåtgärder, och ett speciellt designat intelligent kontrollchip styr spänningen. Dessutom kontrollerar ett övervakningschip om smartphone-batteriet har skadats av yttre krafter under användning och den termiska säkerheten har förbättrats. via 13 temperatursensorer installerade i telefonenvilket minskar risken för överhettning och undviker anomalier.

Relaterade Artiklar

Back to top button