Har iOS 15 minskat din autonomi? Våra få tips för att hålla lite batteri

iPhone Battery_cropped_2917x2919

Mellan iPhone och deras batteri, historien fortsätter att vara tumultartad och utgivningen aviOS 15 klipp den inte. Således klagar många Apple-användare särskilt över minskad autonomi sedan installationen av den nya versionen av Apples operativsystem.

Följaktligen erbjuder vi dig här några råd och manipulationer med mer eller mindre betydande konsekvenser för att försöka åtgärda detta problem, i väntan på den nya versionen av iOS som potentiellt skulle kunna lösa detta problem.

Läs också:
iPhone 13: ökad batteritid över hela sortimentet, upp till 2,5 timmar längre

De stora klassikerna

Det finns några enkla knep, när det gäller hantering, men också effektiva resultat, för att förhindra att din iPhones batteri smälter som snö i solen.

Det första, det enklaste, är att aktivera batterispararen. För att komma åt den, klicka på ikonen Inställningar på din iPhone. Gå sedan ner i tråden och klicka sedan på Batteri. I det andra förslaget i menyn väljer du Energisparläge. När punkten blir grön är läget aktiverat. Detta gör att du kan minska bakgrundsaktiviteten eller till och med stoppa automatiska nedladdningar så länge din iPhone inte laddas. Detta är ett bra sätt att spara mer batteri.

En annan lösning om du vill undvika att ladda din iPhone mer regelbundet är att inaktivera din geolokalisering. Särskilt energikrävande är det här verktyget inte alltid användbart beroende på vilken applikation som använder det. För att avaktivera din geolokalisering (och återaktivera den på din fritid, naturligtvis), klicka på ikonen Inställningar. Scrolla ner i tråden igen för att komma till fliken Sekretess. Efter att ha klickat på den, gå till den första inställningen, dvs Platstjänster. Skjut punkten från grön till grå för att spara mer batteri. Du kan också välja de applikationer som kan eller inte får använda din geolokalisering. Du kan till exempel inaktivera den för dina sociala nätverk, men behålla den för dina GPS-tjänster. Observera att detta inte påverkar din iPhones sökpotential när Lost Mode är aktiverat.

Slutligen kan du välja att använda din iPhone i mörkt läge. Detta kommer att minska användningen av ditt batteri genom att belysa din skärm begränsad till viktiga pixlar. För att växla din skärm till mörkt läge, klicka på Inställningar, sedan Ljusstyrka och skärm, och slutligen, på fliken Utseende, klicka på Mörk läge. Detta verktyg kan dessutom konfigureras som du vill, och inte bara på natten.

Läs också:
iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro: det är nästan 55 % mer prestanda

Andra parametrar att ändra

Mindre traditionella än de tre tipsen som nämns ovan, men inte mindre kompletterande, dessa lösningar kan också hjälpa dig att spara batteri. Det första är att inaktivera uppdatering av bakgrundsapp. Detta förhindrar att applikationer ständigt uppdateras i bakgrunden och därmed förbrukar ditt batteri.

Kom också ihåg att uppdatera dina appar, eftersom de senaste versionerna kan vara mindre energikrävande än de som för närvarande är installerade på din enhet. Ur ett liknande perspektiv, kolla in vilka appar som förbrukar mest ström när du använder dem. Gå till Inställningar > Batteri, analysera sedan användningstiden för varje applikation och procentandelen batteri som förbrukas av dem.

Det tredje tricket är att minska animationerna på din iPhone, inklusive parallaxeffekten av appar samt bakgrundsperspektivet. För att uppnå detta, följ följande sökväg: Inställningar > Tillgänglighet > Animation > Minska animationer.

För smartphones som är kompatibla och har adekvata mobilabonnemang kan du även spara några extra batteriprocenter om du stänger av permanent 5G. För att göra detta, efter att ha klickat på Inställningar, välj Mobildata, sedan Alternativ, sedan Röst och data, och välj till exempel 4G eller 3G som du vill (100% reversibel naturligtvis) eller till och med 5G Auto, vilket gör att du använder 5G när det inte kommer att belasta batteriet för mycket.

Att automatiskt inaktivera programuppdateringar som appar är också ett bra sätt att hålla kontroll över din batterianvändning. Denna kan återaktiveras vid gynnsammare tidpunkter, till exempel vid laddning av enheten. Följ sökvägarna Inställningar > Allmänt > Programuppdatering och inaktivera Automatiska uppdateringar, men även Inställningar > App Store och inaktivera Automatiska appnedladdningar.

Läs också:
iPhone 13 vs iPhone 12: vilka förändringar för den nya Apple-smarttelefonen?

De mest grundliga manipulationerna

Du kan välja följande lösningar, även om det inte är ett stort intresse att använda dem om minskningen av din enhets uthållighet sker efter installationen av iOS 15.

Du kan på ett lättare sätt börja med att radera de applikationer som du inte behöver. Detta gör att du kan spara lagring samt minska mängden data som ska laddas av din enhet. För att göra detta, välj applikationen i fråga, håll ikonen vald i flera sekunder och klicka sedan på radera när menyn visas.

I händelse av en ihållande batteribugg kan du utföra en tvingad omstart av din enhet genom att samtidigt trycka och hålla in start- och hemknapparna på din iPhone (6S och tidigare), volym ned-knappen och sedan startknappen nedtryckt (7 och 7 Plus) och volymen upp, sedan volymen ner och sedan strömbrytaren nedtryckt (iPhone 8 och uppåt till nyare modeller). Apple-logotypen bör då visas på din skärm.

Slutligen kan du fabriksåterställa din iPhone genom att följa sökvägen Inställningar > Allmänt > Återställ alla inställningar. Och för att gå ännu längre kan du radera all data som finns i din enhet genom att följa sökvägen Inställningar > Allmänt > Radera innehåll och inställningar. I vilket fall som helst, innan dessa sista manipulationer, se till att du tidigare har sparat den data som du inte skulle vilja se oåterkalleligen försvinna.

Förstå allt om ditt smartphonebatteri på några minuter

De representerar för oss bara en liten ikon som ofta åtföljs av en procentandel, men batterierna i våra smartphones innehåller många hemligheter. Från mottagna idéer till fakta, låt oss se vad som döljer sig i en av nyckelkomponenterna i denna dyra telefon.
Läs mer

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button