Har du tappat bort din installationsskiva för Windows 7? Skapa en ny från grunden

Om du har tappat bort din installationsskiva Windows 7, som kan vara den faktiska skivan som följde med din PC, eller en installationsskiva (Windows 7)Windows 7 , som du köpte separat, då kan det vara lite krångligt att installera om Windows. Det finns dock ett väldigt enkelt sätt att skapa din egen installationsskiva från grunden. Windows 7 för (Windows 7)Hem Premium , professionell eller Slutlig i 32- eller 64-bitarsversioner.

1. Bestäm version (Version)Windows 7 och nyckel produkt.(Produktnyckel)

Nyckel produkt (Produktnyckel)Windows 7 behövs för att installera om Windows och dess aktivering. Om du har köpt din dator från tillverkaren kan produktnyckeln vara tryckt på ett klistermärke som fästs på datorn. Det kan också skrivas ut på några av dokumenten som följde med din PC.

Om du har köpt ett exemplar Windows 7 detaljhandeln kan produktnyckeln vara tryckt på kartongen eller inkluderas i dokumentationen.

Windows 7 produktnyckel

Version Windows 7 också viktigt eftersom produktnycklar bara fungerar med vissa versioner Windows . Du kommer att lära dig mer om detta i nästa steg. För att bestämma din version Windows 7 kör bara menyn ” Start(Startmeny)”, högerklicka på ” En dator(Dator)” och välj ” Egenskaper(Egenskaper)” i snabbmenyn. Självklart kan du även ta en titt på kartongen eller dokumentationen som följde med köpet. Windows 7.

Windows 7 version

2. Ladda ner en kopia av Windows 7.

Nästa steg är förstås att ladda ner en kopia Windows 7 som så småningom kommer att skrivas till disk eller flyttas till USB – lagringsenhet. Det enda rekommenderade sättet att ladda ner Windows 7 – från allra första början Microsoft .

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Det enda du behöver tillhandahålla är nyckeln produkt. (Produkt)Microsoft avgöra vilken version Windows 7 krävs, baserat på produktnyckeln, och ger dig nedladdningslänkar för den versionen. Om du inte har en produktnyckel har du ingen tur.

3. Skapa Windows installationsskiva(Windows Install Disc) eller startbart USB-minne.(Startbar USB-enhet)

Windows USB/DVD-nedladdningsverktyg är ett gratis verktyg från Microsoft vilket gör att du kan spela in nedladdningen Windows 7 till disk eller skapa en startbar USB – lagringsenhet.

Vid det här laget har du nu ersatt din felplacerade Windows-installationsskiva med antingen en annan skiva eller en startbar Windows 7 USB-enhet!

4. Ladda ner drivrutiner (valfritt)

Om din dator kräver specifika drivrutiner för full funktionalitet kan du också ladda ner dessa drivrutiner och installera dem tillsammans med Windows .

Börja med att söka in Google eller sökmotorn du väljer för din specifika dator och exakta modell, och skriv sedan in förare(drivrutiner) efter nyckelord . Du kommer att kunna hitta en kvalitetslänk till listan över drivrutiner som du behöver ladda ner för din PC.

Lista över förare

5. Förbered drivrutiner (valfritt)

När du har laddat ner drivrutinerna till din PC måste du flytta dem till en flyttbar enhet eller disk så att de kan användas efter installationen Windows . Du har alltså flera alternativ:

5a Bränn drivrutinerna till disk(5a Bränn drivrutinerna till skiva)

Detta är mycket enkelt och kan göras med vilken tom CD eller dvd -skiva och en PC som använder en optisk enhet med en CD-bränningsfunktion, eller DVD-skivor.(DVD)

Bara(Helt enkelt) sätt in en CD eller dvd -skiva till din dators optiska enhet, skapa en ny mapp på skrivbordet som innehåller alla drivrutiner och bränn den här mappen till disk med den inbyggda bränningen till Windows 7.

5b Kopiera drivrutinerna till ett USB-minne(5b Kopiera drivrutinerna till en USB-enhet)

Bara(Helt enkelt) sätt in någon USB – Gratis lagring med hög kapacitet USB -portera din PC och dra drivrutinerna till enheten för att kopiera dem.

6. Installera drivrutiner

Efter ominstallation Windows sätt bara in drivrutinsskivan eller USB -drivrutin (steg 5a, 5b) och fortsätt att installera drivrutinerna för din PC.

7. Skapa en startbar USB sticka (USB-enhet)Windows 7 med redan installerat förare(drivrutiner) (alternativ metod)

Gå till nedladdning ISO-bild (ISO)Windows 7 (länkar ovan), men istället för att använda verktyget USB till dvd gå till vår artikel om att skapa en anpassad Windows 7-bild (Windows 7-bild).

Det är i princip det. Förlorad installation disk(DVD) Windows 7? Nu kan du bara ersätta den eller skapa en startbar USB – lagringsenhet. Tack(Tack) för att du besökte sidan för dagens inlägg.

Om du har tappat bort din installationsskiva för Windows 7, vilket kan vara de faktiska skivorna som följde med din PC eller en installationsskiva för Windows 7 som du köpte separat, kan det vara lite frustrerande att installera om Windows. Det finns dock ett väldigt enkelt sätt att skapa din egen Windows 7-installationsskiva för Home Premium, Professional eller Ultimate i 32- eller 64-bitarsversioner, från Scratch.

Dell Win 7-skiva

1. Identifiera versionen av Windows 7 och produktnyckeln

Windows 7-produktnyckeln är viktig för att installera om Windows och få det aktiverat. Om du köpte din dator från en tillverkare kan produktnyckeln vara tryckt på en etikett som fästs på datorns fodral. Det kan också vara utskrivet på viss dokumentation som följde med din PC.

Om du köpte ett återförsäljarexemplar av Windows 7 kan produktnyckeln vara tryckt på kartongen eller inkluderas som dokumentation.

Windows 7 produktnyckel

Versionen av Windows 7 är också viktig, eftersom produktnycklar bara fungerar med vissa versioner av Windows. Du kommer att lära dig mer om detta i nästa steg. För att identifiera din version av Windows 7, starta helt enkelt start menyhögerklicka på dator och välj Egenskaper från snabbmenyn. Naturligtvis kan du också titta på kartongen eller dokumentationen som följde med Windows 7-köpet.

Windows 7 Edition

2. Ladda ner en kopia av Windows 7

Nästa steg är att naturligtvis ladda ner en kopia av Windows 7 som så småningom kommer att brännas till skiva eller flyttas till en USB-enhet. Det enda rekommenderade sättet att ladda ner Windows 7 är från Microsoft själv.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Det enda du behöver ange är produktnyckeln. Microsoft kommer att ta reda på vilken version av Windows 7 som behövs baserat på produktnyckeln och ger dig länkar för att ladda ner den versionen. Om du inte har din produktnyckel har du lite tur.

3. Skapa en Windows-installationsskiva eller startbar USB-enhet

Windows USB/DVD-nedladdningsverktyget är ett gratis verktyg från Microsoft som låter dig bränna nedladdningen från Windows 7 till skiva eller skapa en startbar USB-enhet.

Vid det här laget har du nu ersatt din felplacerade Windows-installationsskiva med antingen en annan skiva eller en startbar Windows 7 USB-enhet!

4. Ladda ner drivrutiner (valfritt)

Om din dator kräver vissa drivrutiner för full funktionalitet, kanske du också vill ladda ner dessa drivrutiner och installera dem med Windows.

Börja med att använda Google eller din sökmotor för att söka på webben efter just din dator och exakta modell, följt av nyckelordet . Du bör kunna hitta en kvalitetslänk till en lista över drivrutiner som du behöver ladda ner för din PC.

Förarlista

5. Förbered drivrutinerna (valfritt)

När du har laddat ner drivrutinerna till din PC måste du flytta dem till en flyttbar disk eller skiva så att de kan användas när du väl har installerat Windows. Därför har du några alternativ:

5a Bränn drivrutinerna till skiva

Detta är mycket enkelt och kan göras med vilken tom CD eller DVD som helst och en PC som använder en optisk enhet med CD- eller DVD-skrivfunktion.

Sätt helt enkelt in CD- eller DVD-skivan i datorns optiska enhet, skapa en ny mapp på skrivbordet som innehåller alla drivrutiner och bränn mappen till skiva med det inbyggda brännalternativet i Windows 7.

5b Kopiera drivrutinerna till en USB-enhet

Sätt helt enkelt in valfri USB-enhet med hög kapacitet i en ledig USB-port på din PC och dra drivrutinerna till enheten för att kopiera dem.

6. Installera drivrutiner

När du har installerat om Windows, sätt helt enkelt in skivan som innehåller drivrutinerna eller USB-enheten med drivrutinerna (steg 5a, 5b) och fortsätt med att installera drivrutinerna för din PC.

7. Skapa en startbar Windows 7 USB-enhet med drivrutiner redan installerade (alternativ metod)

Fortsätt att ladda ner en Windows 7 ISO (länkar ovan), men istället för att använda USB till DVD-verktyget, hoppa till vår artikel om att skapa en anpassad Windows 7-bild.

Det är i princip allt som finns. Har du tappat bort Windows 7 installations-DVD? Nu kan du helt enkelt byta ut den eller skapa en startbar USB-enhet. Tack för att du tittade in på sidan för dagens inlägg.

Relaterade Artiklar

Back to top button